Despre normalitate

Mai 30, 2008 la 6:52 pm | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Invata sa ma accepti!, Problemele noastre, Viata in fotoliul rulant, Viata independenta | 1 comentariu

Semnificatia acestui cuvant se pare ca si-a cam pierdut din valoare. Nu mai este inteles ca sinonim al cuvantului «firesc». Spun asta datorita faptului ca multi oameni, atunci cand vad o persoana in fotoliu rulant, au reactii dintre cele mai ciudate.
Cuvantul NORMALITATE implica posibilitatea oamenilor de a ne privi ca pe ceilalti oameni, pentru ca la urma urmei suntem si noi tot oameni ca si ei, si avem si noi aceleasi preocupari ca si ceilalti, chiar daca pare greu de crezut.
Dupa parerea mea, omenirea ar trebui sa incerce sa inteleaga mai intai sensul cuvantului «handicap». Trebuie sa se puna in locul nostru, pentru a vedea ce simtim atunci cand atragem atentia pe strada, datorita faptului ca suntem in fotoliu rulant. Adesea, auzim cuvinte care ne dor, de genul : «Uite-o pe fata aia in carucior», « Doamne fereste!», «Pacat de ea ca e frumoasa si e in fotoliu rulant» etc. Aceste cuvinte dor extrem de tare. Dar oamenii nu stiu, nu inteleg. Din pacate, traim in Romania si trebuie sa incercam sa ne facem cunoscuti cu ADEVARAT.

Irina Bodron – membru fondator IHTIS

1 comentariu »

1. Ai dreptate Irina, dar tot noi putem darama acest mit prin inplicarea noastra cat mai mult in ceea ce putem stapani. Si eu m-am lovit de aceste lucruri, dar am ajuns sa le ignor avand preocupari mult mai inportante care fac sa ma simt bine.