Viata Independenta 2

August 11, 2008 la 7:36 am | Publicat în Informatii utile, Si tu poti!, Viata independenta | Lasă un comentariu
Etichete: , ,
Intr-o locuinta adaptata posibilitatilor si nevoilor sale, tanarul cu dizabilitati fizice devine usor membru activ in viata de familie si de comunitate. In aceasta actiune cel mai important rol il are familia. Tanarul cu dizabilitati fizice nu trebuie sa se simta prizonier in propria locuinta. Acest om nu trebuie sa simta nici un fel de bariera in drumul sau spre o viata cat mai apropiata de normal. Gradul de independenta sporeste in timp. Nimeni nu poate face totul singur din prima zi, adaptarea obiectelor dupa necesitati si/sau achizitionarea acestora fiind obligatorie. Prin exersare se dobandesc deprinderile, la inceput totul facandu-se impreuna cu ceilalti, ca o joaca.
Un indemn si totodata un exemplu pentru tinerii cu dizabilitati fizice si familiile acestora care trebuie sa gaseasca timpul si instrumentele necesare pentru preocupari similare, ne sugereaza personajele din filmuletul de mai jos.

(… exemplele vor continua)