Arta dincolo de dizabilitate 3

August 12, 2008 la 3:28 pm | Publicat în Diverse, Si tu poti! | 1 comentariu
Etichete: , ,
Vasile Popovici, Artist plastic naiv
Pictor. Născut la 19 martie 1969, în localitatea Caransebeş, judeţul Caraş-Severin.
Studii libere de pictură.
Este membru al Cenaclului Artiştilor Plastici Naivi „Vintilă-ARPLANA” din Reşiţa şi membru al Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor, Filiala Caraş-Severin.

Activitate expoziţională: Debut in 1999. Lucrează cu dificultate din cauza unui handicap fizic.

52 – Expoziţii de grup;
8 – Expoziţii personale;
10 – Expoziţii internaţionale;
9 – Participări în tabere de creaţie;
11 – Premii;
33 – Distincţii.

Întreaga sa poveste aici.

1 comentariu »

1. Am avut fericita ocazie ca sa cunosc acest om la o tabara de pictura organizata in urma cu sase ani si jumatate in localitatea GARANA de la poalele muntelui SEMENIC. Eu aflandu-ma pe acolo aproape intamplator si tot atunci luand primul contact vizual cu pictura naiva, tema principala a taberei de atunci. Eu find un om mai curios din fire oarecum m-am lipit de unii artisti care participau la aceasta tabara, din pura curiozitate umana si totodata ca sa aflu si eu, un necunoscator, despre o arta care era destul de paralela cu viata mea din vremea aceea, nu ca acum as fi un fin cunoscator al picturii in general, dar de atunci am mai aprofundat si eu cate ceva ca sa nu fiu bas de rasul lumii. Marea majoritate a cunostintelor in pictura naiva leam primit de la pictorul naiv VASILE POPOVICI cu care m-am imprietenit la acea tabara si cu care tin si acum legatura in continuare, prin net. Acest om este de o caldura sufleteasca dincolo de cuvinte si ar fi meritat poate mai multe de la viata dar, din pacate, soarta i-a harazit altceva… In schimb are un dar aparte cu care bucura sufletul si ochii omului care ia contact cu lucrarile sale, atat in domeniul picturii naive cat si a iconografiei, sau, cel al picturii tematice pe care le abordeaza cu aceeasi usurinta. Acest om ar trebui sa fie un exemplu pentru semeni nostri si ar fi demn de urmat in staruinta lui de a depasi boala crunta care l-a tintuit intr-un scaun cu rotile, Unii din noi stam si vegetam asteptand sa ne faca altii munca sau sa ne cladeasca fericire. Multumesc domnule VASILE ca existi.