„Buni de nimic”. DE CE ???

Septembrie 20, 2008 la 7:11 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Invata sa ma accepti!, Problemele noastre, Viata in fotoliul rulant | 1 comentariu
Etichete: ,
Mereu se vorbeste despre problemele persoanelor cu dizabilitati, iar societatea ne percepe, ca fiind „oameni cu probleme”.
Oare, ce om nu are probleme? Toti au.
Insa, cei ce au o dizabilitate, sunt considerati „oameni cu probleme” chiar si atunci cand nu le lipseste nimic material sau financiar.
Un tanar paraplegic face ocolul lumii prin forta bratelor, o mama in fotoliu rulant se bucura de admiterea la facultate a fiilor sai, alte sute de tineri cu dizabilitati invata, au functii de conducere etc. Prezenta oricareia dintre aceste persoane intr-un loc public starneste aceeasi reactie, exprimata prin cuvintele: „Vai, saraca, mai bine murea…”

Intr-o astfel de situatie, ce-i de facut? Cum pot fi ajutati sa vada, sa auda, sa inteleaga… cei care, fara a avea vreo dizabilitate fizica, au nenumarate dizabilitati morale? De ce 90% din populatie ne eticheteaza a fi „buni de nimic?”

Se incumeta sa raspunda cineva?

1 comentariu »

1. Sunt din CRAIOVA, caut persoane posesoare a unui certificat de handicapat dornice sa lucreze, diverse domenii. administrator@cab.ro
    Multumesc pentru postarea anuntului.