EU INVAT SA-MI DEPASESC CONDITIA, TU INVATA SA MA ACCEPTI !

Octombrie 2, 2008 la 9:17 am | Publicat în Invata sa ma accepti! | 8 comentarii
Etichete: , , , ,

„Eu invat sa-mi depasesc conditia, tu invata sa ma accepti!”

Acesta este mesajul pe care un grup de tineri cu dizabilitati doresc sa-l transmita semenilor, in cadrul unui proiect.

Scopul actiunii este de a imbunatati imaginea in societate a tinerilor cu dizabilitati fizice.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de un an si va consta in derularea a diverse actiuni de constientizare a persoanelor normale, de calitatile oamenilor cu dizabilitati fizice.

Viata independenta este un scop urmarit de majoritatea persoanelor cu dizabilitati de pretutindeni.

Acelasi lucru il urmareste si Asociatia Ihtis, care a demarat o actiune care are ca scop informarea tuturor persoanelor despre calitatile persoanelor cu dizabilitati.

Prin activitatea lor, membrii asociatiei urmaresc promovarea aptitudinilor de baza ale persoanelor cu dizabilitati, astfel incat acestea sa poata atinge si pastra un nivel optim de independenta si de integrare in societate.

Campania a fost demarata pe 15 septembrie 2008 si se va derula pina in septembrie 2009.

Ana Maria Cretu, membru Asoc. IHTIS: „Prin intermediul campaniei ne propunem sa facem auzita vocea tinerilor cu dizabilitati ca semn al capacitatii lor intelectuale, sa promovam talentul creativ, precum si sa aducem in atentie modele de viata independenta, ale tinerilor cu dizabilitati”.

Dupa cum recunosc si tinerii aflati in aceasta situatie, nu de putine ori prezenta lor in societate inspira mila. In consecinta, prin aceasta actiune urmaresc schimbarea mentalitatii persoanelor normale.

Ana Maria Cretu, membru Asoc. IHTIS: „… privesc tinerii cu dizabilitati fizice ca niste sa spun asa, niste oameni care nu pot face nimic spus asa buni de nimic, uitand ca daca avem conditii, daca ni se asigura conditii bune putem deveni resurse in societate”.

Una dintre persoanele care s-a dedicat trup si suflet acestei actiuni este presedintele Asociatiei Ihtis, care transmite un mesaj tuturor persoanelor aflate in aceeasi situatie.

Mihaela Mihaescu, presedinte Asoc. Ihtis: „Primul mesaj se adreseaza tinerilor cu dizabilitati din Botosani sa ne contacteze pentru ca avem multe activitati in cadrul carora dorim sa ii implicam”.

Totodata, Mihaela Mihaescu a mai dorit sa transmita un mesaj si celor care adesea vin in contact cu persoane cu dizabilitati.

Mihaela Mihaescu, presedinte Asoc. IHTIS: „Catre telespectatorii Tele M, le sugerez sa ne accepte, sa ne cunoasca, sa ne inteleaga si sa nu ne judece gresit pentru ca suntem asemeni tuturor„.

Vezi video.

Gabriela ERDIC
Andrei CAFELUTE

1. Am aflat despre blog la aceasta emisiune.Sunt placut surprins si bucuros in acelasi timp pentru initiativa aceasta.A-i ajuta pe cei neajutorati reprezinta fundamentele societatii, de aceea trebuie sa ne intereseze pe toti aceste aspecte.
    Felicitari pentru emisiune si pentru reusitele de pana acum a celor implicati in acest proiect.Succes in continuare!

2. @ Azeem
    Multumesc pentru mesaj. Tocmai aceasta imagne dorim sa o schimbam… Din exterior, persoanele cu dizabilitati fizice par a fi „neajutorate” – perceptie gresita ce genereaza excluderea lor sociala.
    Este usor sa gandeasca cineva despre un utilizator de fotoliu rulant „vai, saracul, cat de neajutorat este…”, fara a sti ca in acel moment el tocmai se intoarce de la scoala, serviciu etc., unde isi indeplineste sarcinile in conditii de egalitate cu cei fara dizabiitati.
    Spun toate acestea in cunostinta de cauza.
    Noi ii consideram pe cei cu dizabilitati fizice ca fiind egalii celorlalti si ii invatam sa se comporte ca atare.
    Presa mediatizeaza, in general si exagerat de mult, aspectele negative generalizand totul. Noi, copii/tinerii/adultii cu dizabilitati suntem altfel, gandim altfel, traim altfel. Din pacate, OAMENII NU NE CUNOSC… Echipa TELE’M ne sustine intrucat stie ca avem dreptate. Aceasta colaborare ne onoreaza.
    Va asteptam in continuare cu noi opinii.

3. Mihaela, daca spun de cei neajutorati, nu ma refer doar la persoanele cu dizabilitati.Ii include si pe cei sanatosi din punct de vedere fizic si psihic, care nu au reusit insa sa isi creeze un trai decent, ma refer chiar si la minoritati si nu vorbesc doar de tigani(cu toate ca sunt unul).Oricum ce vroaim sa exprim, e faptul ca intr-o societate, oamenii trebuie sa se ajute intre ei.De asta a si aparut societatea.
    Sunt multe persoane cu dizabilitati care au demonstrat deja ca pot excela in multe domenii.
    Renumitul om de stiinta Stephen Hawking, Tony Melendez care canta la chitara cu picioarele deoarece nu are maini.Exemplele pot continua.
    Va doresc din suflet mult succes!

4. As vrea sa pot ajuta si eu cu ceva … daca aveti nevoie va rog sa ma contactati si eventual sa vorbim mai detaliat. Va multumesc.

5. @ Movi – Orice ajutor e binevenit. Tu decizi ce si cum functie de posibilitatile avute.

6. @ Movi
    A fost o gluma?? Ai vrea „sa poti” sa ajuti?? Sau chiar ai vrea sa ajuti? Iar daca „vrei”, nu doar „ai vrea”, atunci si ajuti! Pe blog sunt si date de contact, si modalitatile in care ai putea ajuta… Restul, cum spunea si Michi, tzine de tine. Multumim.

7. @ simona am avut motivele mele sa ma exprim in acest mod; nu e o gluma … cand ma refer la ajutat nu inseamna neaparat sa donez bani ci mai degraba ma gandeam la faptul ca as vrea sa ajut mai mult sufleteste! nu stiu daca intelegi insa uneori e mai important sa ai si persoane care sa faca ceva si sa ajuta cum poate care pur si simplu sa fie acolo ca un ajutor moral. nu vreau sa discut mai pe larg si nici sa comentez unele comentarii insa nu prea am incredere in unele organizatii care sub numele unei actiuni caritabile nu fac altceva decat sa isi urmareasca propriile interese si din aceasta cauza nu vreau sa intru in polemici … nu stiu daca m-am facut inteles dar sper sa nu fiu inteles gresit … e ora prea tarzie poate :p

8. @ Movi – Eu am facut tuturor invitatia de a participa la Adunarea Generala IHTIS din 17 decembrie, pentru a ne cunoaste si pentru a stabili fiecaruia cate o sarcina. Cine a vrut sa cunoasca sau sa ajute, a venit.
    In aceasta perioada sunt in Bucuresti. Poate fi organizata o noua intalnire cu toti cei ce au oarece indoieli ce ii impiedica sa se implice in campanie.
    Cine este dispus sa participe la o astfel de intalnire pentru a-si asuma anumite responsabilitati in cadrul campaniei?