3 Decembrie – Ziua Internationala a Solidaritatii cu persoanele cu Dizabilitati

Decembrie 3, 2008 la 8:22 pm | Publicat în Invata sa ma accepti! | Lasă un comentariu

Ziua de 3 decembrie este zi recunoscuta in intreaga lume ca fiind Ziua Internationala a Solidaritatii cu persoanele cu Dizabilitati. Cu prilejul acestei zile, in Romania – la nivelul judetelor se organizeaza, printre altele, manifestari artistice: expozitii de obiecte lucrate de catre persoane cu dizabilitati, spectacole si piese de teatru in care persoanele cu deficiente sunt protagonistii. Astfel, se demonstreaza faptul ca aceste persoane poseda capacipati intelectuale, talent creativ, precum si aptitudini pentru a face lucruri deosebite intr-un anumit domeniu.

Ceea ce trebuie sa faca societatea pentru ca persoanele cu dizabilitati sa functioneze la nivelul lor maxim este sa acorde acestora sanse egale. Egalizarea sanselor este procesul prin care diferite sisteme sociale si de mediu (infrastructura, servicii, activitati informative, documentare) devin accesibile fiecariua, si in special persoanelor cu dizabilitati.

Acordarea de sanse egale constituie o forma de manifestare a solidaritatii cu persoanele cu dizabilitati.

Asociatia IHTIS, prin intermadiul activitatii pe care o desfasoara, incearca sa fie solidara cu persoanele cu dizabilitati. Cred ca cea mai buna dovada a straduintei noastre este proiectul ce are ca obiectiv central construirea primului Centru de Viata Independenta din Romania!

Fiti solidari cu noi, cei care am demarat proiectul, dar mai ales cu cei care vor beneficia de serviciile oferite aici!

Sprijiniti campania noastra ,,350.000 de Euro = Solidaritatea a 350.000 de oameni!”