Adunare Generala 2008

Decembrie 19, 2008 la 12:25 pm | Publicat în 1, Diverse, Informatii utile, Problemele noastre, Proiecte IHTIS, Viata in fotoliul rulant, Viata independenta | Lasă un comentariu

Intalnirea a avut loc in sala de conferinte HotNews, prin amabilitatea Domnului Ioan Margarit, caruia ii multumim pentru gazduire si protocolul asigurat.

dsc043827

Detalii:

1. In semn de recunostinta fata de personalitatile ce ne sustin in promovarea campaniei “350 de mii de euro = solidaritatea a 350000 oameni” s-au oferit Diplome de Onoare tuturor, acestea urmand a ajunge la cei nominalizati prin dl Iulian Comanescu, care ne-a sugerat si cateva idei de activitati ce trebuie desfasurate in perioada imediat urmatoare, si anume:

– „Ce poate IHTIS sa faca pentru a ajuta campania este sa realizeze proiecte, sa gaseasca idei de finantare, sa arate ca se poate ajuta singur”

– Propunere: existenta unui consiliu de onoare, in care sa cooptam persoane publice

– Sa se faca, cu ajutorul unei agentii de PR, o campanie de promovare a numarului de donatie pe Facebook.

2. S-a prezentat Raportul de activitate pentru perioada ianuarie – decembrie 2008.

Concepere si editare brosura “Viata in fotoliul rulant” – ianuarie-februarie

– Reportaj la TELE’M Botosani “In lupta cu destinul” – martie

– Beneficiar proiect initiat de Fundatia SOROS si Centrul pentru Jurnalism Independent – “Curs New Media – Blogul ca mijloc de Advocacy”, acest proiect generand realizarea sitului ce poate fi accesat la adresa http://asociatia-ihtis.ro – mai – septembrie:

– Actiuni de recreere – teatru, “Copilul din spatele ochilor” teatrul Nottara –iulie

– Reportaj la TELE’M Botosani “Invata sa ma accepti” – campanie de imbunatatire a imaginii tanarului cu dizabilitati fizice in societate – septembrie

– Concepere si editare brosura “Eu si lumea in care traiesc” – noiembrie

– Realizarea viralului “Can you help? Yes, you can”, mesaj ce a declansat toate cele ce se intampla acum in cadrul Campaniei “350.000 de euro = solidaritatea a 350.000 de oameni” – actiune in care sunt implicati bloggeri renumiti in publicitate, ce au atras catre IHTIS importante donatii – noiembrie.

– Spectacol umanitar de strangere de fonduri “Impreuna pentru IHTIS” – in Orasul Dorohoi – decembrie.

– Curs de infiintare de bloguri personale pentru membrii IHTIS din Judetul Botosani – sustinut de Fundatia SOROS si Centrul pentru Jurnalism Independent – decembrie.

3 S-a facut propunerea ca Mirela Rius sa faca parte din Consiliul Director IHTIS. Propunerea a fost acceptata. Suntem onorati si ii multumim.

4. Discutii intre membrii cu privire la noi actiuni de strangere de fonduri:

Daniela Tontsch, s-a oferit sa doneze 20 de coliere si 4 matanii si sa invete membrii IHTIS cum se fac, pentru ca apoi valorificandu-le, fondurile sa ramana in asociatie;

– Florentina Bunda, Prediscan Floarea si Bodron Dorina s-au oferit voluntar in confectionarea accesoriilor,

– Bejan Cristina s-a oferit sa gaseasca lodcatii pentru expunerea si valorificarea lor,

– Doamna Prediscan Floarea a precizat ca este dispusa sa investeasca 150 RON pentru achizitia primelor materiale pentru inceperea lucrului.

– Daniela Tontsch, a propus sa organizam si alte spectacole de strangere de fonduri;

La Bacau, impreuna cu Asociatia Betania

Impreuna cu Passe Partout, Dan Puric

Cu ajutorul celor de la ARCUB

Pentru sala, s-a gandit sa contactam Fundatia Motivation, care isi desfasoara activitatea in Bragadiru.

Tot Daniela Tontsch a propus realizarea video a unui colind interpretat de tineri cu dizabilitati fizice, si, in numele asociatiei, sa fie trimis la vedete si persoane publice; pentru aceasta trebuie discutat cu un reporter.

5. Diverse

Irina Bodron a scris un text pentru aceasta intalnire, facand referire la importanta pe care o are pentru ea, si pentru cei ca ea, realizarea centrului de viata independenta.

Iata gandurile Irinei Bodron:

Toti ne dorim mult sa avem un loc al nostru unde sa ne intalnim, sa invatam unii de la altii, sa ne facem cat mai multi prieteni, sa avem pe umarul cui plange in cazul in care avem nevoie. Eu personal simt nevoia uneori sa ma desprind de locul unde traiesc zi de zi, adica de acasa si sa ajung undeva unde sa ma incarc cu energie pentru a putea continua sa traiesc. Acest centru ma va ajuta cu siguranta. Ma gandesc ca aici o sa intru in contact cu oameni la fel ca mine, care sa ma inteleaga si de la care o sa am multe de invatat. Si ei vor avea de invatat de la mine. Stiu sa ascult si sa dau sfaturi. Fiecare vine aici cu o poveste, cu o problema pe care o are de depasit sau poate ca a depasit-o si ne spune si noua cum a reusit. Aici n-o sa ne mai fie rusine ca nu putem face anumite lucruri, vom fi toti la fel. Indraznesc sa sper ca acolo, in centru, fiind o perioada departe de cocoloseala mamei, in cazul meu, sau a tatalui, in alte cazuri, vom fi noi insine pentru ca trebuie sa invatam sa fim independenti. Noi vom fi cei care vor avea de castigat, noi vom fi mai puternici, mai buni, mai pregatiti pentru lupta cu viata.`