Experienta de care avem nevoie

Ianuarie 5, 2009 la 3:30 pm | Publicat în Informatii utile, Problemele noastre, Proiecte IHTIS, Viata in fotoliul rulant, Viata independenta | Lasă un comentariu

Persoanele cu dizabilitati fizice pot lua decizii singure, pot explica viaţa lor, pot vorbi in numele lor. Dar, pe langa aceasta caapacitate de libera exprimare a copiilor/tinerilor/adultilor cu dizabilitati fizice, auto-reprezentarea inseamna si faptul ca acestia isi pot satisface singuri dorintele sau necesitatile.

In ciuda a ceea ce se spune – ca inactivitatea ne caracteizeaza, noi putem doveedi contrariul, deocamdata prin imagini.

Iata ce poate face o persoana care se deplaseaza in fotoliul rulant:

foto-5

foto-6

Acestea si multe altele – pe care le vom prezenta pe parcurs – sunt bune exemple de viata independenta. Doamna din imagine reprezinta pentru noi – cei cu dizabilitati fizice – un PEER COUNSELOR.

Din astfel de imagini ne putem ghida fiecare, vazand ca SE POATE, insa informatia real folositoare este atunci cand experimentam ”pe viu” astfel de situatii.

Inexistenta Centrului de Viata Independenta ne pune in situatia de a ne deplasa fiecare la locuinta celui despre care aflam ca traieste independent si a-l ruga sa ne impartaseasca din experienta sa.

foto-3

foto-4

De aceea, spunem ca proiectul nostru este unic: cei de a caror informatii avem nevoie si de a caror servicii dorim sa beneficiem, NU sunt cadre medicale ci, oameni cu probleme similare noua, dar cu grad sporit de independenta in viata de zi cu zi.