Oameni care nu spun niciodată „nu pot“

Februarie 11, 2009 la 8:45 am | Publicat în Campanii IHTIS, Cum ne vad ceilalti, Ganduri, Informatii utile, Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS, Si tu poti!, Viata in fotoliul rulant, Viata independenta | Lasă un comentariu

oameni-care-nu-spun-niciodata-nu-pot

Întâlnirea cu Raluca şi Cătălin, doi tineri căsătoriţi, frumoşi şi binevoitori, care m-au condus la Mihaela Mihăescu într-o zi aparent obişnuită de sâmbătă, mai bine de două ore petrecute în compania unor oameni minunaţi. De aici începe povestea despre destinul unui om, marcat de credinţa că „independenţa supremă este mântuirea“. Acesta este crezul Mihaelei, care, dincolo de faptul că este o persoană cu dizabilităţi, îndrăzneşte, mai ales în lumea în care trăim, să aibă vise pe care le doreşte împlinite. Nu atât pentru ea, cât mai ales pentru semenii ei, care au nevoie de o mână întinsă. Visul ei cel mare este construirea unui Centru de viaţă independentă în România pentru persoanele cu dizabilităţi, unde, spune Mihaela, aceştia vor fi învăţaţi ceea ce mulţi dintre ei nu ştiu: să se descurce singuri. „Va fi un impuls, îşi vor da seama că pot, atâta timp cât îl vor vedea pe cel de lângă ei că poate.“

Continuare aici.

Raluca BRODNER