8 Martie – un nou prilej de a fi impreuna

Martie 8, 2009 la 9:55 am | Publicat în Campanii IHTIS, Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS, Si tu poti!, Viata in fotoliul rulant | Lasă un comentariu

In urma cu cateva luni, faceam apel la solidaritate intr-o zona in care nimeni nu ne cunostea – Dorohoi un orasel de provincie al carui nume se pare ca provine de la intemeitorul lui, Dragu, numele de Doroga – Dorogo, negustorii ucraineni l-au transformat in Dorohoi.

Atunci, au raspuns solicitarii noastre doi OAMENI bine cunoscuti de toti copiii zonei: Pr. Constantin Muha – Director Profesor la Seminarul Liceal “Sf. Ioan Iacob” si Dl Marcel Dupu – Director al Clubului Copiilor si Elevilor. Au fost purtatorii nostrii de cuvant si, intr-o vreme relativ scurta, au adunat in sprijinul campaniei noastre autoritatile locale dar si sute de oameni care au acceptat sa ne cunoasca si sa ne sustina intr-un eveniment inedit pentru Dorohoi: Spectacolul umanitar intitulat sugestiv “IMPREUNA PENTRU IHTIS”.

Solidaritatea, insa, nu inseamna doar strangerea multimii in jurul celui aflat in nevoie, ci, mai cu seama, intalnirea si impreuna-lucrarea si la vreme de bucurie.
foto-12
O astfel de ocazie a fost ieri, cand, noi, membrii IHTIS, am fost invitati de bunii nostri parteneri si prieteni, reprezentanti ai Seminarul Liceal “Sf. Ioan Iacob” si ai Clubului Copiilor si Elevilor, pentru a ne bucura impreuna SI in zi de frumoasa sarbatoare, cu prilejul a doua spectacole sugestive pentru acest inceput de primavara: ”8 Martie – Flori pentru mama”.

foto-3

Doua spectacole in aceiasi zi, doua sali arhipline cu sute de mame, iar pe scena, sute de copii si elevi talentati. S-au omagiat prin cantece, versuri si flori iubitele, sotiile, mamele si bunicele. S-a lacrimat si aplaudat deopotriva.

foto-2

S-a vorbit si despre IHTIS, ca despre o parte integranta a comunitatii. Prezenta noastra a fost fireasca si a generat bucuria revederii. In treacat, s-a reamintit, prin cuvinte simple si pline de apreciere, ca avem rezultate – dar lupta noastra continua, ca centrul ce ni-l dorim este un vis la care nu putem renunta, ca suntem in plina campanie de cautare a 350.000 de prieteni solidari care cu un singur euro ne pot implini visul.
Aceasta este imaginea integrarii noastre sociale, ca oameni, ca asociatie. Si a fost posibila pentru ca am avut curajul sa iesim in lume, sa ne facem cunoscut glasul, sa indraznim a crede ca institutiile locale si judetene ne pot fi partenere. Dumnezeu ni i-a adus in preajma pe toti cei in care ne-am pus nadejdea.

Am petrecut o zi de sarbatoare inconjurati de circa 300 de prieteni-sustinatori. Membrii IHTIS au fost intampinati cu flori, le-a fost promovata si apreciata activitatea, rasplatita la final cu un mic dar financiar – un euro de la fiecare, pentru IHTIS, adica: 1.140 RON.

Multumiri tuturor,