LA BIBLIOTECA VIE, FIECARE OM A FOST O CARTE

Mai 10, 2009 la 2:39 pm | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Informatii utile, Invata sa ma accepti!, Problemele noastre, Viata in fotoliul rulant | Lasă un comentariu

“Have a lemon – Taste a diversity” – este proiectul umbrela prin care Asociatia A.R.T. Fusion pune problema mecanismelor care ne transforma zilnic in victime ale diferitelor prejudecati adanc inradacinate in tesutul social. Viziunea membrilor Asociatiei A.R.T. Fusion este aceea a unei societati responsabile, in care fiecare om poate contribui in comunitate si constituie un veritabil potential creator ce poate fi descoperit si activat prin arta participativa.

Toti avem abilitatile si libertatea de a schimba in bine, implicandu-ne voluntar in dezvoltarea si educatia noastra si a celor din jur. In acest proiect, metodele utilizate cu succes sunt cele ale artei participative: teatru social, muzica, animatie stradala, dans, foto, etc. Arta participativa presupune sa te alaturi si sa faci parte dintr-un grup integrand actiune, reflectie, minte si trup, gand si intuitie.

Astfel, la BIBLIOTECA VIE oamenii devin carti ce ilustreaza aspecte din diferite grupuri sociale (politisti, jurnalisti, copii saraci, asistent social, timizi, tigani, corporatisti, persoane cu dizabilitati etc). Actiunea isi propune sa atraga atentia asupra unor probleme de interes european – discriminarea si intoleranta.

In cadrul acestui proiect, am fost carte – o experienta unica, ce m-a invatat sa ma las usor “citita”, satisfacand curiozitatea celor ce-mi stateau in fata, in functie de capitolele ce ii interesau, din viata mea.

DSCF2698

Le-am impartasit experienta mea, indeosebi studentilor la medicina si jurnalism, dar printre cititori s-au numarat elevi de liceu si un arhitect – in total 19 persoane.

DSCF2703

Cititorii mei au invatat sa priveasca latura pozitiva a vietii, m-au cunoscut nu doar pe mine ci, si cativa din bunii mei prieteni care prin prezenta lor si comentariile facute au subliniat faptul ca de multe ori eu sunt cea care le sustine moralul ridicat. Cele mai frecvente intrebari ce mi s-au pus, au fost:  Cum se numeste deficienta ce o am? Ce forme de invatamant am urmat? In ce imprejurari ma simt discriminata? Ce activitati desfasor la IHTIS? Cum reusesc sa depasesc barierele sociale?

Fiecare cititor, a avut sansa sa lase cateva impresii despre „cartea citita”, opinii ce pot fi gasite aici: http://www.lemon.org.ro/sunete/images/livinglibrary/pareri2.pdf

DSCF2706

A.R.T. FUSION anunta la cererea CITITORILOR ca BIBLIOTECA VIE se va organiza in Bucuresti, o data la 10 saptamani, pe durata a 3 zile.

Orice membru sau voluntar IHTIS poate fi CARTE sau CITITOR la urmatoarea editie.

DSCF2720

Multumiri celor ce si-au facut timp sa treaca prin biblioteca pentru a ma sustine in conversatiile purtate, precum si cititorilor mei, care m-au impresionat prin interesul manifestat fata de subiectul cartii mele: problematica handicapului.