Teama de a fi… EU

Mai 26, 2009 la 8:32 am | Publicat în Ganduri, Invata sa ma accepti!, Noi si ei, Problemele noastre | 6 comentarii

euuuuuuuImi place foarte mult sa citesc despre dezvoltare personala si imi doresc sa aflu cat mai multe despre tot ce tine de psihicul uman, pentru ca mi se pare destul de fascinant. Am aflat ca unele persoane s-au vindecat de anumite boli folosindu-se de constientul lor, prin autosugestie. Uneori ma intreb, de ce citesc despre aceste lucruri?
Trebuie sa recunosc ca de multe ori nu ma inteleg pe mine insami si, imi doresc sa ma cunosc pe mine mai in profunzime, sa reusesc sa ma inteleg si sa-i inteleg pe cei din jur, intr-o oarecare masura. Banuiesc ca daca nu ma cunosc pe mine insami, n-am cum sa-i cunosc nici pe cei din jur in profunzimea fiintei lor.
Incerc sa gasesc raspunsuri la anumite intrebari ce mi le pun de multe ori: Cine sunt? Care e menirea mea pe lumea aceasta? Cum inving unele temeri? De ce mi-e frica de necunoscut? De ce mi-e frica sa gresesc? Pe langa altii, care fac greseli extrem de grave si iremediabile si totusi dorm foarte linistiti pe perna lor, iar mie mi-e teama sa fac mici greseli… chiar nu ma inteleg.
De ce nu sunt capabila sa-mi controlez acest sentiment de frica? Sunt constienta ca el ma va tine pe loc si ca nu o sa pot evolua ca om. De cate ori vreau sa actionez intr-un anume moment apare aceasta teama si ma inhib. Observ ca pierd multe din cauza asta… Urasc acest sentiment si faptul ca nu reusesc sa scap de el.
Am citit mult, si inca mai citesc despre astfel de lucruri. Încerc sa invat sa-mi schimb felul de a gandi, sa-mi re-programez constientul cu ganduri pozitive, sa-mi exprim punctul de vedere fara sa imi fie teama ca ceilalti se vor supara, sa fiu mai sigura pe mine si sa nu-mi mai ese atat de mult de ceilalti. Nu stiu cat de mult voi reusi, dar cu siguranta voi persevera pana cand am sa reusesc.
Ceea ce am citit pare simplu teoretic… E cam greu insa, sa pui in practica ceea ce citesti pentru ca esti invatat cu acele ganduri si sentimente… E ca si cum ai iesi din zona ta de confort – nu esti multumit de ea dar, totusi, nu te induri nici sa iesi din ea, pentru ca ti-e teama ca iesind din zona de confort, iti va fimai rau.

IVAN ANDREEA

1. Draga Andreea, daca ceri ajutorul Lui DUMNEZEU in tot ceea ce vrei sa faci, lucrurile devin din ce in ce mai usoare…m-am regasit si eu in multe din temerile tale…dar crede-ma ca este posibil sa le invingi

2. Credinta învinge uriaşul din viata ta

Pasajul biblic care mi-a adus speranţă, credinţă şi puterea în lupta cu uriaşul din viaţa mea se găseşte în cartea 1 Samuel 17:41-50. Uriaşul din viaţa ta şi a mea poate fi un complex de inferioritate, legat de statura ta, de mediul social din care vii, de lipsa abilităţilor în anumite domenii din viaţa noastră, care ne face sa ne simţim inferiori, lipsiţi de valoare, neacceptaţi, neînţeleşi, neiubiţi. Atât eu cât şi tu trebuie să cunoşti adevărul cu privire la statutul tău şi valoarea ta ca persoană şi om pe acest pământ, şi anume că noi suntem creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Să nu uităm faptul că Dumnezeu a pus în fiecare din noi abilităţi şi calitaţi pe care trebuie să le descoperim şi să le dezvoltăm. Nu trebuie sa te îndoieşti de faptul că Dumnezeu te iubeşte şi doreşte ca să-ţi dea ce are mai bun pentru viaţa ta, dar noi trebuie să credem în puterea Lui de a interveni în momentele grele din viaţa noastră
    Nu-mi permit sa va dau sfaturi la 12 ani, dar cuvintele lui DUMNEZEU VI LE TRANSMIT CU DRAG !

3. Sunt in totalitate de acord cu ceea ce au postat Claudiu si Adriana mai sus! Cu adevărat puterea Lui e mare, şi dacă ne încredem în El primim ajutor din palma mânii sale!

4. Va multumesc mult pentru frumoasele comentarii, mai ales lui Claudiu Alexandru pentru comentariu lui deosebit care da dovada de foarte multa intelepciune, sincera sa fiu am ramas uimita cand am citit varsta lui.

5. Deagostea din suflet pewntru Dumnezeu este ceia ce ne da speranta ca ziua de maine va fi frumoasa iar de nu va fi asa cu siguranta va veni si acea zi frumoasa !
    Va imbratisez cu drag si speranta ca intr o zi …………..!!!

6. poate ca nu te ajuta dar…si ie imi este teama in permanenta..teama de a nu gresi sau de a nu supara pe cel de langa mine…ma simt uneori inferioara celorlalti,de multe ori am idei si vreau sa imi expun punctul de vedere dar nu pot ca nu cumva ce scot pe gura sa ma ironizeze sau sa ma puna intr-o lumina proasta..dar ma gandesc ca..cei care ma judeca gresesc si incerc sa fiu eu insami cu defecte si calitati ,nimeni nu ii perfect..perfect este DUMNEZEU si LUI trebuie sa ne rugam ca sa ne intareasca.
    DACA aveti idei cum sa scap de sentimentul asta de inferioritate va rog sa imi scrieti pe id..pscssimona@yahoo.com
    va multumesc