Lansare carte – un nou eveniment IHTIS

Mai 29, 2009 la 10:26 am | Publicat în Campanii IHTIS, Cum ne vad ceilalti, Ganduri, Invata sa ma accepti!, Noi si ei, Proiecte IHTIS, Si tu poti!, Viata in fotoliul rulant | 3 comentarii

“IMPREUNA INTREGI!” – este unul dintre proiectele IHTIS din 2009, prin care dorim sa aratam ca stand jos sau in picioare – gandim la fel, ca ajutorul de care avem nevoie este – in primul rand – acela de a ni se acorda sansa reala de a deveni parteneri, in proiecte menite a contribui la binele general.
A fi partener, in opinia noastra, inseamna ca fiecare dintre noi, persoane cu şi fara dizabilitati, sa formam impreuna un grup, o societate, un intreg.

“IMPREUNA INTREGI!” putem deveni doar scapand de prejudecati si acceptand diversitatea. Intregul reprezinta o unitate nefractionata, exact acea societate inclusiva, in care SI noi, tinerii cu dizabilitati fizice severe, putem faptui spre folosul nostru si al acelora in mijlocul carora vietuim. Intr-un întreg, responsabilitatile se impart in mod egal, tinandu-se totodata cont de aptitudinile si capacitatile fiecarui membru ce alcatuieste grupul.
In cazul nostru, care avem o dizabilitate fizica, daca dorim sa devenim parte a intregului, TREBUIE sa stim a darui ceea ce asteptam sa ni se ofere, TREBUIE sa incercam a faptui ceea ce au nevoie ceilalti pentru a ne ajuta prin faptele lor, TREBUIE sa ne consideram egalii semenilor nostri, actionand si ridicand vocea NU doar atunci cand ne sunt incalcate drepturile, ci, indeosebi, atunci cand cei care alcatuiesc intregul din care facem parte, au nevoie de sustinerea noastra morala, fizica si, de ce nu, chiar financiara.

In urma cu cateva luni, ne propuneam sa descoperim acel grup potrivit noua… astfel ca IMPREUNA sa promovam prin cateva manifestari inedite, capacitatea de implicare a tanarului cu dizabilitati fizice severe SI in domeniul cultural artistic.
Pentru cei care nu stiu, sediul IHTIS se afla in mediul rural, de aceea, cel mai potrivit grup pe care ni-l doream si ni-l dorim alaturi, pentru atingerea scopului propus, era cel al interpretilor populari, Astfel, a inceput o frumoasa colaborare care a generat zeci de comentarii – s-au spus multe vorbe frumoase, dar s-a si lacrimat – din pricina modului in care tanarul cu dizabilitati este privit si mediatizat in societate… si totusi, acea actiune ne-a ajutat sa devenim: „IMPREUNA – INTREGI”.

Cele relatate mai sus, sunt doar cateva din gandurile asternute intr-o carte de suflet, o marturie a unei “mici societati” creata ad-hoc, in care fiecare membru al sau daruieste si primeste deopotriva.

Curiozitatea ii poate determina pe multi sa se intrebe: “Ce fel de comunnitate se poate crea intre 15 persoane publice – renumiti interpreti populari – avand fiecare sute de admiratori in intreaga tara si chiar dincolo de hotarele ei – si o asociatie alcatuita din tot atatia tineri cu dizabilitati fizice severe, care in ochii tuturor par a fi BUNI DE NIMIC?”.

Raspunsul il poate descoperi fiecare singur, participand joi, 11 iunie 2009, orele 16.30, la un eveniment inedit: prezentarea si distribuirea lucrarii “SUFLET LANGA SUFLET PRIN CANTEC”, o marturie vie a ceea ce inseamna impreuna-lucrare intre doua categorii de persoane – diferite ca statut social, dar, care si-au unit inimile – intr-o seara rece de februarie prin: iubirea fata de folclor, frumosul in cel mai curat sens al cuvintelor, dar mai presus de orice, prin dragostea fata de aproapele, prin omenie şi solidaritate.

Va asteptam cu drag, sa descoperim impreuna ceea ce am precizat la inceput, anume ca: stand jos sau in picioare – gandim la fel, iar atunci cand exista sansa reala de a fi parteneri, devenim … IMPREUNA INTREGI.

Evenimentul IHTIS, din 11 iunie, orele 16.30, se va desfasura la …

Restaurantul „ALBA” din TITAN (Barajul Dunarii) – locatie asigurata prin bunavointa a doi noi prieteni IHTIS, cu suflet mare: Dna Aura Rucareanu & Dl Mircea Achim – carora le MULTUMIM.

Mijloace de transport: Metroul pana la TITAN, apoi 2 statii cu tramvaiul 19 sau 23.

Cei ce doresc sa participe la eveniment, pot lasa un mesaj la acest articol sau pot trimite un mail pe adresa: michi_mihaescu@yahoo.com,  pana cel tarziu marti, 9 iunie, ora 16.00, pentru a putea, la randul nostru, sa facem rezervarea la Restaurantul „ALBA” a numarului de locuri necesare invitatilor nostri.

Multumirile noastre Editurii SHIK – Fam. Cristina si Iulian Savulescu, sponsorul lucrarii.

coperta I - IV

Sincere multumiri, de asemenea, coordonatorului acestei actiuni – Dlui Florin RACOCI.

1. ma inscriu…este o ora convenabila pentru mine…va invit si eu la o ceasca de ceai dardindar: Cand strazile miros a ceai de tei

2. Nu voi putea participa (datorita orei).
    Succese depline!

3. Frumoasa initiativa… emotionanta chiar… intotdeauna am spus ca prin cantec iti alini dorul si iti gasesti linistea sufleteasca… CANNTECUL POPULAR este o ADEVARATA EVADARE si cred ca pentru multe dintre persoanele cu disabilitati fizice din Romania poate fi mult mai mult decat o relaxare.