FESTIVALUL SOLIDARITATII SE AMANA…

Septembrie 11, 2009 la 5:34 pm | Publicat în Bariere in campanie, Invata sa ma accepti!, Noi si ei, Problemele noastre, Proiecte IHTIS, Si tu poti! | 1 comentariu

Am sperat pana in ultima clipa. Am crezut in minuni si in solidaritate.  Am nadajduit ca vom reusi sa aratam lumii, intr-o seara, cat de bine ne sta IMPREUNA INTREGI.

De ce nu am reusit? Pentru ca deocamdata LANTUL SOLIDARITATII creat in luna mai este prea mic pentru a sustine financiar un grup de copii dispusi a spune prin glasul cantecului lor, NU DISCRIMINARII !

De ce nu am reusit? Pentru ca este mult mai usor sa ignori, decat sa te implici. „Nu se poate” este mult mai usor de rostit decat „hai sa incercam”.

Si totusi, am reusit un lucru minunat: am cunoscut cateva SUFLETE SOLIDARE care si acum, cand batalia este pierduta, rostesc: „Nu aveti voie sa renuntati !, va suntem alaturi cu putinul nostru si cautam, alaturi de voi, noi resurse.”

Impreuna cu acestia, ne gandim la o noua data: 3 Decembrie – Ziua Mondiala a Solidaritatii cu persoanele cu Handicap. Fiind joi, o putem decala vineri, pentru a fi ok pentru toti: organizatori si participanti.

Un nou test de solidaritate, noi sperante, noi asteptari pentru copiii ce deja s-au inscris.

Prin bunavointa artistului sticlar, Dl. DINU DIACONESCU, Trofeul Solidaritatii se afla deja la Dumeni, purtand inscriptionat anul 2009.

Il vom putea decerna pana la sfarsitul acestui an – sau il vom privi mereu ca pe o trista amintire, a lipsei de solidaritate fata de copiii cu dizabilitati?

Peste aproape trei luni vom afla raspunsul. Daca nu va fi imbucurator – vina va fi doar a mea, pentru ca inca mai cred in oameni…

1 comentariu »

1. Da, asa este, aceasta dorinta a devenit un motiv in plus de intristare, inca o data s-a dovedit ca suntem buni de gura, ca ne putem trimite massuri cu bancuri, cu proverbe chinezesti, dar cand vine vorba de a pune in aplicare un plan ne ascundem, devenim foarte ocupati!!!!
    Festivalul ce tocmai s-a amanat, s-a vrut o legatura intre oameni, s-a vrut o zi a solidaritatii, dar a iesit invers.
    In aceasta lume, in care toti ne spunem prietene, in aceasta lume s-a uitat ce inseamna sa-i fii aproape celui care te doreste, ei bine, aici, acum nu s-a reusit strangerea sumei de 5.000 RON. Atunci cum sa speram ca intr-o zi se vor strange 350 000 ?
    Te felicit Mihaela, si-ti promit public ca-ti voi fi aproape dar, te rog acum, aici, sa nu mai ai ,,INCREDERE,, vei coninua sa te ranesti singura, vei avea deceptii, si un om ca tine nu merita asta!
    Poate Bunul Dumnezeu iti va implini visul, poate vei trai clipa fericirii, poate ca intr o zi o sa reusesti sa vezi 100 de tineri cu handicap, stransi la un loc si fericiti, dar poate sa existe si lupta in zadar, pentru ca oamenii au uitat ca au frati, pentru ca mai mult se cere decat se ofera, pentru ca interesul personal este la moda.
    Recunosc, sunt trist, sunt mahnit, dar am invatat de la tine sa sper, sa astept o zi in care sa zambesc fericit!
    Din respect pentru tine si cauza ta voi spera Michi ,dar sunt ingrijorat ca la o intrebare pusa acum 3 saptamani, nu mi-a raspuns nimeni!!!!
    Ocroteasca-te Dumnezeu pentru ca multi, foarte multi avem de invatat de la tine, foarte multi avem de reparat greseli fata de tine si fata de cei pe care tu vrei sa-i faci fericiti!!!