Start Proiect „Ravas pentru lumea de azi”

Septembrie 16, 2009 la 10:38 am | Publicat în Invata sa ma accepti!, Noi si ei, Proiecte IHTIS, Si tu poti! | 5 comentarii

Acest nou proiect IHTIS poate fi o reusita, doar daca vom lucra in echipa. Echipa va fi constituita din noi, initiatorii proiectului, dumneavoastra autorii si dumneavoastra cititorii blogului nostru.

Autorii – tineri cu si fara dizabilitati – au misiunea sa

citeasca REGULAMENTUL si sa ne trimita poeziile si eseurile lor, pentru a deveni beneficiari ai proiectului.

Noi, organizatorii suntem curierii „mesajelor” pe care le primim, avand obligatia de a le posta aici, pe blog.

Cititorii blogului IHTIS sunt cei care vor juriza creatiile inscrise, prin comentariile facute.

Acest proiect poate fi considerat un concurs? DA. Pentru ca cititorii vor ierarhiza textele postate prin comentariile lor. Castigatori vom fi cu totii, aratand lumii ca am reusit sa depasim o serie de bariere si sa ne exprimam in mod egal si util sentimentele si gandurile, indiferent daca avem sau nu vreo dizabilitate.

Incepand de astazi (pana pe 01.11.09) pe blog vor aparea o serie de articole care vor avea urmatorul titlu: “RAVAS: NUMELE CONCURENTULUI”. Aici vor fi postate trei strofe sau trei fragmente din materialul trimis de autor pentru concurs. Cititorii vor putea face comentarii pentru fiecare dintre autorii prezentaţi. Pe baza acestor comentarii şi aprecieri vor fi selectate 25 dintre cele mai apreciate creaţii literare trimise, ce vor fi cuprinse în lucrarea “Răvaş pentru lumea de azi”.

Autorii lucrarilor cuprinse in volumul ce se va edita in luna noiembrie, vor intra in posesia a 50 de exemplare, dupa ce vor depune in contul IHTIS 100 RON.

Mai multe detalii cititi in REGULAMENT.

Cu totii, tineri cu si fara dizabilitati, vom face in asa fel incat lucrarea sa vada lumina tiparului la sfarsitul lunii noiembrie, iar in luna decembrie cand intentionam a o lansa, sa demonstram lumii ce inseamna a trai si a faptui spre a ne simti IMPREUNA INTREGI.

Succes tuturor,

Sunt ANA-MARIA CRETU – Coordonator proiect – si astept cu deosebit interes sa cunosc zilnic cate un nou autor si lucrarile sale. Contactati-ma!

1. Si premiul care e, din moment ce castigatorii isi PLATESC tiparirea? A, faptul ca voi le adunati si le tipariti? Nu, mersi. Cu banii astia scot 50 de exemplare la tipografie continand DOAR textele mele. Bafta!

2. @ Catalina – ne pare rau ca te-am suparat. Cu siguranta ca nu cunosti anumite detalii. Orice tipografie editeaza minim 500 de exemplare la un pret mediu de 1300 RON.
    Beneficiarii carora ne adresam noi, sunt acele persoane care nu isi permit aceasta suma, intrucat au venituri ceva mai mici. Marius, primul nostru autor – beneficiar al proiectului, asteapta editarea acestei lucrari de ani buni. Pentru el si multi altii, aceasta reusita reprezinta deja un premiu.
    Daca tu ai alta oportunitate, iti uram succes si multi, multi citiitori.

3. @ Am primit doua mesaje cu o oarecare indignare in privinta faptului ca exista o taxa de participare de 100 RON. De ce aceasta?
    Multi membrii IHTIS isi petrec timpul scriind si doresc ca gandurile lor sa vada lumina tiparului. Niciunul dintre acestia nu isi permite insa a investi singur cca. 1300 RON – costul mediu al editarii a 500 de exemplare.
    Din aceste doua motive a fost initiat proiectul in forma prezentata. Unindu-si fortele financiare si creatiile lor, acesti tineri isi vor implini un vis.
    Totodata stim ca sunt si tineri fara probleme de sanatate, dar cu acelasi „of”, scriu – dar nu pot publica din pricina costurilor. De aceea, am inclus initiativa Anei-Maria CRETU ca parte integranta a Proiectului IMPREUNA INTREGI.
    Prin urmare, doar cei ce intampina dificultatile descrise mai sus, pot deveni beneficiarii de drept ai acestei actiuni.
    Ceilalti autori talentati vor gasi, cu siguranta, alte posibilitati de a-si implini visul. Noi le uram SUCCES!

4. Timpul trece extrem de repede, a trecut deja o luna de zile de cand am declarat deschis Proiectul “Ravas pentru lumea de azi”.
    Pana acum avem inscrisi 3 autori, insa suntem convinsi ca exista mult mai multe persoane care vor sa-si faca auzit glasul, prin intermediul poeziilor sau eseurilor pe care le semneaza. Altfel spus, asteptam in continuare creatiile dvs.
    Rog vizitatorii blogului nostru sa acorde putin timp articolelor cu titlul: Ravas: Numele autorului, sa le citeasca si sa posteze un comentariu. Urmand acest traseu, dragi cititori, deveniti membrii ai juriului.
    Multumiri tuturor!

5. Ziua de 1 noiembrie echivaleaza cu ultima zi in care au fost acceptate materiale pentru proiectul nostru din partea dvs, a celor care ati dorit sa transmiteti si celorlalti: ganduri, opinii, sentimente, prin intermediul creatiilor ce va poarta semnatura.
    Juriul are declarata drept ultima zi de activitate, ziua de 2 noiembrie, asadar asteptam pe parcusul acestei zile comentariile dvs la finalul acelor articole ce contin poeziile persoanelor ce au spus DA proiectului initiat de catre Asocitia IHTIS.
    Conform regulamentului intocmit: fiecare participant va primi pana pe data de 10.11.09 un mail prin intermediul caruia ii va fi confirmata sau nu înscrierea creatiilor sale in volumul omonim proiectului, cei ce primesc confirmarea vor avea obligatia sa plateasca pana pe 10.11.09 (data limita) o taxa în valoare de 100 RON (Taxa se achita in contul: RO14RNCB0044002865610001 BCR – Agentia Dorohoi, cu precizarea “Ravas pentru lumea de azi”)