UN AN DE CAND SUNT LA IHTIS

Octombrie 2, 2009 la 12:27 pm | Publicat în Ganduri, Invata sa ma accepti!, Viata in fotoliul rulant | 2 comentarii

mariusPe 1 Octombrie 2008, Parintele meu duhovnic, Muha Constatin, a venit cu agheazma. Eu i-am propus sa facem un ong ca sa ne putem apara drepturile. Atunci el mi-a vorbit de IHTIS. A doua zi, am gasit e-mail lui Michi trimis de parintele, si, am vorbit pe net pana pe 5 Decembrie 2008, cand a fost primul spectacol la Dorohoi. Am plecat la spectacol si, in fata Salii Teatrului le-am gasit pe Michi si d-na Eugenia, mama ei. Cand d-na Eugenia a deschis portiera sa ma salute, am indragit-o pe loc de cata energie pozitiva are. A urmat un spectacol minunat, primul din viata mea. A doua zi am plecat la Botosani la un curs de creere de bloguri, organizat de IHTIS in parteneriat cu FUNDATIA SOROS, unde am trait momente unice. Mirela Rus m-a ajutat sa-mi fac cont pe blogul IHTIS si am facut un filmulet care l-am postat pe youtube si apoi pe blogul IHTIS. Tot Mirela m-a invatat sa-mi fac blog personal, acesta fiind vreausalupt.wordpress.com. In Februare 2009, m-am sfatuit cu Michi sa facem al doilea spectacol la Dorohoi si i-am scris pr Muha stiind ca face anual de 8 Martie spectacol cu corul HARIS. A raspuns pozitiv si, in loc de unul, au fost doua spectacole minunate in aceiasi zi: unul la Seminar cu corul HARIS, celalat la Sala Treatrului organizat de catre Dl. Marcel Dupu, director al Clubului Copiilor si elevilor.
In luna August, intr-o Duminica cand deschid mesul, vad un mesaj de la Michi: imi cerea poezile sa le publice intr-o carte, alaturi de mai multi membrii IHTIS. In ziua aceea, am simtit ca plutesc de fericire.
De curand, Michi mi-a facut inca o bucurie prin proiectul de consilere psiihologica online. Deja am vorbit cu d-ra psioholog, sper sa ma ajute cat mai mult.
Sper ca in 2 oct. 2010 sa pot povesti mult mai mult.

DOAMNE AJUTA, MEMBRII IHTIS!
Marius Girada

1. In urma cu 10 ani, voluntar fiind la GSPH – Grupul de Studiu al Problematicii Handicapului, coordonam primul proiect al carui initiator eram. I-am pus calauzei mele de atunci, presedinte al GSPH, intrebarea: „Cand se poate spune despre un ONG ca intr-un an si-a implinit misiunea?”
    Raspunsul primit m-a uimit, pentru ca cel caruia i-l pusesem era extrem de exigent cu toti, un OM DEOSEBIT in fata caruia de fiecare data simteam ca nu merit a sta.
    Raspunsul sau a fost: „… atunci cand intr-un an, prin proiectul tau ai facut fericit un singur om”.
    Atunci raspunsul sau m-a incurajat. Acum povestea ta mi-a confirmat ca de dincolo, din lumea celor nevazuti, Dl DANIEL VASILESCU imi vorbeste ca odinioara, si, mi-i trimite alaturi pe cei ce ii seamana la gand, suflet si fapta, astfel incat tu, Marius, sa poti afirma: „am simtit ca plutesc de fericire”.
    Ma bucur pentru tine, dar sa stii ca toate se intampla DOAR prin sprijinul celor vazuti si nevazuti din jurul nostru. Lor le datoram totul: eu, tu, noi toti…

2. Felicitari, multi ani inainte alaturi de IHITS!!!!