Nicoleta si-a implinit un vis: azi vorbeste lumii

Octombrie 6, 2009 la 9:25 am | Publicat în Ganduri, Invata sa ma accepti!, Viata in fotoliul rulant | 2 comentarii

Urmatoarele randuri sunt mai putin obisnuite.  Sunt gandurile unei persoane cu dizabilitati fizice severe care nu poate sa scrie cu mana sa si nici nu are computer. A apelat la cei din jur, a avut rabdare si a perseverat in a se ruga sa o ajute cineva ca povestioara ei sa ajunga la noi pe site.

Au trecut anii, dar nu conteaza… Azi Nicoleta si-a implinit un vis: vorbeste lumii:

“Ma intreb adesea ce este universul… de unde am aparut si care e rostul meu pe Pamant? Imi dau seama ca viata inseamna vibratie si ca ea a erupt in lumina, si, iata, cum stau la fereastra si ma gandesc ca as fi putut sa fiu un om normal.

Dar asa e viata… pentru unii este ca un tort, pentru altii ca un trandafir catifelat dar si cu spini, iar pentru altii ca o piatra imensa pusa pe umeri, care trebuie carata fie ca vrei fie ca nu.
Ma intreaba cate o persoana ce fac eu intr-o zi obisnuita. In primul rand ma trezesc, imi beau cafeluta si trec la lectura, fie religioasa, fie de o alta facture, iar in timpul ramas visez…, pentru ca doar asta imi este permis sa fac.

Visez ca intr-o buna zi o sa reusesc sa salvez lumea printr-o structura bionica, prin cristale de cuart. Poate va intrebati ce sunt aceastea. Am auzit ca sunt celule vii, incremenite intr-o lacrima de apa, care iau fiinta sub pamant si sunt folosite in toate beneficiile pe care le-a adus stiinta pana acum. Imi doresc sa nu existe nicio persoana cu dizabilitati sau cu alte boli in lume.

Sigur, unii vor spune ca sunt o visatoare, dar gandesc asa datorita faptului ca nu am ajuns intr-o structura medicala care sa ma ajute sa ies din neputinta pe care o am.
Eu, impreuna cu parintii mei, am cautat in Romania macar un medic care sa ma poata ajuta. Din pacate toti ma priveau si spuneau ca nu au ce sa-mi faca. Dar, cum sa ma poata ajuta, cand in tara asta se lucreaza doar cu stetoscopul si ciocanelul, pe cand in alte tari s-a ajuns la cercetarea meduzei care nu imbatraneste nicioadata, cautandu-se remediul imbatranirii.
In Romania, datorita sistemului comunist care a fost peste 50 de ani, oamenii au diferite sisteme de gandire: una gandesc acasa, una in societate si alta gandesc despre oamenii cu dizabilitati.

De aceea noi suntem tristi si marginalizati. Pentru ca toti ne vad ca pe niste bolnavi inutili pentru societate si pentru familiile carora le apartinem. Sunt suparata mai ales pe medicina din Romania, pentru ca medicii sunt primii ce ne descurajeaza parintii, spunandu-le ca noi suntem redusi mintal. De aceea, in viziunea mea medicii sunt niste vulturi albi ce ne inchid destinele, calificandu-ne ca “inutili ai societatii” de care multi s-ar elibera bucurosi.

Imi place viata si-i admir pe toti aceia care se straduiesc si reusesc sa indrepte cate ceva.

Imi doresc ca societatea sa invete sa traiasca in armonie. As vrea sa dobandesc un nivel ridicat de constiinta si sa gasesc o cale sa-mi fac auzit glasul, aratand ca se poate trai si altfel.”

ESTERA – NICOLETA LUPU

1. Nicoleta, tin sa te felicit pentru articolul postat!
    Spre finalul articolului tu spui asa: ,,As vrea […] sa gasesc o cale sa-mi fac auzit glasul, aratand ca se poate trai si altfel”, personal cred cs ai facut un prim pas prin faptul ca ai ales sa ne impartasesti gandurile tale.
    Ne-ai dat ocazia noua, celorlalti membrii IHTIS si nu numai sa incepem sa te cunoastem. Multumim!
    Sper ca in curand vom citi un alt articol semnat de tine!

2. Felicitari Nicoleta pentru acest articol impresionant si adevarat. Ce se intampla din pacate in tara asta e strigator la cer cu acesti medici care descurajeaza bolnavii. Se vede ca esti o fata puternica si iti doresc sa fi asa si in continuare, sa nu te dai batuta niciodata.