Haideti sa ne organizam !

Ianuarie 4, 2010 la 10:52 am | Publicat în Anunt important, Ganduri, Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS | 21 comentarii

Dragi membrii si voluntari IHTIS,

De foarte, foarte multe ori s-a afirmat ca Michi =IHTIS. La inceput a fost posibil; activitatile erau rare, iar eu puteam raspunde  prompt fiecaruia.

Acum numarul proiectelor a crescut, fiecare voluntar doreste sa actioneze intr-o anumita directie, cu ganduri bune, benefice pentru IHTIS.

Dar, orice ideie in parte necesita timpul sau, iar multitudinea solicitarilor este in prezent mult peste posibilitatile mele fizice.

Multe dintre actiunile IHTIS apar pe acest site abia dupa ce s-au realizat, iar cititorul nu are cum observa ca in spatele randurilor sau imaginilor respective stau uneori sute de ore de activitate online a unui singur om sau cel mult 2, 3.

Fiecare om are limite, fiecare om are dreptul sa spuna ATAT POT, iar toti cei din jur trebuie sa accepte aceasta. Eu am oare acest drept, de a afirma ca fac ATAT CAT POT, in masura in care cei ce ma cunosc stiu bine ca POT pentru mine este limita extrema?

Acest site este SEDIUL IHTIS, si orice propunere trebuie prezentata aici, astfel incat toti membrii si voluntarii sa se implice dupa puteri in actiunile respective, astfel incat limita mea de a faptui sa nu fie zilnic cea extrema.

Asadar, imi voi permite sa atasez acestui articol, tot ce primesc prin mail ca si propunere, in speranta ca fiecare va gasi timpul si priceperea de a solutiona parte din problemele si actiunile  ivite.

Adresez fiecaruia rugamintea de a prelua sarcinile singuri, in parte sau in intregime, din propunerile ce vor fi prezentate in comentariile ce vor urma, informandu-ne printr-un coment personal.

1. OANA DAN – Redactor la EVZ ONLINE ne scrie:
    „Buna ziua. Va scriu cu o rugaminte. Lucrez la Evenimentul Zilei la editia online si noi vrem sa incepem, in aceasta luna, o campanie despre oamenii cu dizabilitati care iau atitudine si promoveaza schimbarea mentalitatilor. Am aflat de asociatia dumneavoastra si am vizitat site-ul. Am fost foarte impresionata de ceea ce faceti. As vrea sa ne intalnim si sa scriu despre dumneavoastra. Sunteti in Bucuresti? Ati avea timp?”
    Am stabilit deja intalnirea pentru saptamana viitoare, cu propunerea de a incheia chiar un parteneriat. Intre timp incerc sa creionez un proiect.
    Aceasta solicitare este ca si rezolvata, la intalnire fiind dispus a-mi fi alaturi DL FLORIN RACOCI.

2. VALENTIN DURAN – voluntar IHTIS – ne solicita:

1. „Draga Michi, am o rugaminte la tine si anume crearea unui cont IHTIS pentru publicarea anunturilor tale.
    Scop: aducere cash in contul asociatiei Ihtis.
    Intrucat aceste anunturi vizeaza campania 2%, vanzare carti, licitatie discuri, este in interesul tau de a insera datele de contact ale asociatiei, mailul tau pentru confirmarea anunturilor, samd.
    As dori sa incep promovarea cat mai repede posibila a campaniei 1 EUR/zi pentru IHTIS care consta in postarea unui banner si a unui articol postat pe http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/.
    Aceasta va fi permisiva tuturor care doresc promovarea afacerii lor pe blogul meu. Comunicatul lor de presa il pot posta cu 1 EUR/zi pentru o zi, ajungand pana la 30 EUR/luna. Adica, o promovare flexibila pentru afacerea fiecaruia”.
    In concluzie, trebuie create cca. 270 de conturi URGENT, lista de site-uri fiind realizata deja. Cine preia aceasta sarcina?

2. Tot DL VALENTIN DURAN transmite:
    „Cf https://asociatiaihtis.files.wordpress.com/2009/10/proces-verbal-20091.pdf, era vb despre o conf. pe mess. As dori sa discut cu cei interesati”.

Va invit sa stabilim de comun acord, o zi si o ora. Se poate? Eu sunt dispusa oricand.

3. Daca Michi este dispusa sa discute oricand, eu as putea doar in weekend dupa orele 18:00.

4. Pentru a fi flexibil, as mai putea discuta cu echipa Ihtis in timpul saptamanii, dupa orele 22:15, cand ajung acasa. In cazul in care nu sunt plecat in deplasari prin tara sau pregatim un event pentru ziua urmatoare.

5. MICHI, am navigat pe aici pe la IHTIS si am vazut ca in afara de Campania „350 000 de euro” pentru centru, IHTIS a propus ptr 2010 si alte actiuni!
    Eu personal pot ajuta la realizarea manifestarii prilejuita de „ziua mamelor” prin realizarea unui spectacol, apoi, voi depune efortuti sa aiba loc cea de-a II-a editie a festivalului „SUFLET LANGA SUFLET” si pot realiza emisiuni in direct pe radio IHTIS, daca va fi realizat.
    Este un angajament al meu, eu asa pot sa-mi aduc aportul si, reinoiesc invitatia pentru membrii asociatiei de a-si petrece o saptamana pe an la casuta familiei mele de vacanta,, din localitatea Valeni, Dambovita, fara a plati ceva, cheltuielile de masa si cazare, care cad in sarcina mea.
    Mai sper sa pot contribui cu ceva la imbunatatirea starii tale de sanatate pentru ca din ce am observat eu nu traversezi o perioada foarte buna de sanatate!
    Urez tuturor un an frumos si plin de impliniri!!!!

6. O discutie online dupa ora 22.00 pentru mine este imposibila, dupa 10 ore stat la PC peste zi. Remarc ca fiecare are un altfel de program. Chiar si in weekend fiecare are de facut cate ceva, indeosebi dupa amiaza. Sa incercam sambata, ora 11.00? Cine ar fi dispus?

7. Am precizat de fff multe ori, orice ideie de proiect este pentru inceput doar exprimarea necesitatii cuiva. Un exemplu concret este dorinta lui Marius de a-si vedea poieziile intr-o carte. Posibil ca pentru 90% dintre noi, efortul meu de a-i implini lui Marius acest vis, sa fie considerat inutil, intrucat am investit timp si efort fizic intr-un proiect mic, ce nu aduce beneficii financiare IHTIS.
    Dar pentru Marius acest proiect reprezinta un pas important in integrarea lui sociala – se simte util, aspira la mai mult, are un argument palpabil in fata acelora ce il considera „bun de nimic”.
    Acesta este scopul IHTIS – de a crea cadrul optim integrarii sociale depline. Si, cu bucurie in suflet, pot spune acum: in cazul lui Marius AM REUSIT ! In prezent, pregateste alte doua lucrari, ce le va edita cu sprijinul celor din jur, motivati tocmai de modestul nostru Proiect „RAVAS PENTRU LUMEA DE AZI”.
    Din acelasi motiv si urmarind acelasi rezultat (scop) sunt gandite si celelalte actiuni. NOI, PERSOANELE CU DIZABBILITATI, AVEM NEVOIE DE ELE ! ASA SIMTIM. Ca se vor realiza curand sau niciodata, tine de foarte multi factori. Iar IHTIS a luat fiinta tocmai pentru crearea cadrului prielnic integrarii noastre sociale, adica enerarea a tot ceea ce consideram noi ca ne lipseste: un centru, actiuni culturale, mijloace media proprii etc.
    Nu vrem sa suparam pe nimeni, dar suntem obligati sa luptam pentru cauza noastra.
    De aceea a luat fiinta si exista IHTIS.

8. Orice ajutor este bine venit, dar nu voi accepta niciodata o vacanta suportata financiar in intregime de o persoana fizica, fie ea si voluntar IHTIS. Cu atat mai mult, cu cat veniturile noastre, membrii si voluntari IHTIS, sunt similare.
    Daca ne consideram a fi o familie, mica, modesta, oricum am fi… egalitatea trebuie sa isi spuna mereu cuvantul. De vom putea organiza candva o mica vacanta la Valeni, vom contribui fieecare. Altfel despre ce SANSE EGALE am putea vorbi?

9. Am preluat sarcina de a crea cele 270 de conturi pentru IHTIS.
    Azi am creat doar 4. Merge incet intrucat tastez cu nasul. Dar, ajut…

10. Marius, nu te cunosc personal dar, ceea ce ai demonstrat tu si anume, ca ai preluat din sarcinile lui IHTIS lucrul cel mai greu, acela de a tasta conturi folosindu-te de nas, vorbeste de la sine.
    IHTIS este privita ca oricare ONG , nu s-a inteles oare ca aceasta asociatie a tinerilor cu dizabilitati se autoreprezinta?
    Marius, gestul tau de a prelua cea mai grea sarcina de la IHTIS, ma face sa ma intreb „SUNTUN OM?”
    Eu, pot spune ca sunt om? Nu-mi vad decat de serviciu, de sotie, de cei 2 copii si cand mai ramane un pic de timp liber, atunci ma gandesc ce-as putea face pentru IHTIS?
    Voi, cei ce reprezentati cu adevarat IHTIS, si ma refer la tine MARIUS, la Michi si la Ana Maria, voi trebuie sa ne demonstrati noua inca odata ca e usor sa ne propunem, dar greu sa realizam.
    Am avut ocazia sa vad cum se comporta societatea fata de voi, scot eventual 5 RON si incearca sa vi-i puna in mana, crezand ca asa sunt mai buni si chipurile va ajuta… Mila poate ca-i caracterizeaza, dar solidaritatea nicidecum !!!!
    2010 a inceput cu unele planuri la IHTIS. Unele se vor realiza, altele nu. Dar, vreau sa cred ca solidaritatea va fi la loc de cinste.
    Sunt foarte emotionat cand scriu si in mintea mea sunt cuvintele celor ce spun „Cine sunteti voi? De ce vreti un euro?”, iar pe de alta parte, gestul tau MARIUS !!!
    Iti multumesc din suflet pentru lectia data, iti multumesc mult pentru gestul tau de a face ceva pentru IHTIS. Ne-ai demonstrat inca o data: „este usor sa vorbesti si fff greu sa indeplinesti”.
    As vrea sa cred ca intr-o zi ne vom cunoaste, as vrea sa cred ca Dumnezeu imi va ajuta sa-l cunosc pe cel care „iubeste muzica, poiezia, frumusetea sufleteasca, pe cel care Dumnezeu l-a inzestrat cu tot ce-i mai frumos – „OMENIA”.

11. Mariusica esti un exemplu pentru noi! Anul acesta voi implini un anisor de cand fac voluntariat la IHTIS, e putin si mai putin este ajutorul pe care l-am dat Asociatiei si oamenilor. Michi, imi spune mereu ca e binevenit orice ajutor, ea se multumeste cu atat!
    Sefa m-a impins de la spate ca sa scriu acest comentariu, desi voi v-ati asumat niste sarcini, eu nu o sa pot promite mai nimic anul acesta, cel putin pana in vara voi fi prinsa. Cum nu-mi place sa promit si sa nu ma tin de cuvant vreau doar sa spun ca voi incerca sa fiu alaturi de IHTIS, insa in masura in care Dumnezeu ma va ajuta, aici va depinde si de mine.
    Imi voi indeplini obligatiile in ceea ce priveste consilierea – poate ca e singura sarcina de care sunt sigura ca o voi putea indeplini. De 08 martie voi fi prezenta pentru a darui macar o floare mamicilor noastre dragi.
    In ceea ce priveste excursiile sunt de acord cu Michi, nu se poate ca o singura persoana sa suporte toate cheltuielile.
    Din toamna, voi putea sa ma alatur echipei la postul de radio si tot atunci voi putea sa sprijin cumva organizarea celei de a doua editie a festivalului IHTIS.
    Sefa, multumesc pentru intelegere! Imi cer iertare ca nu ajut mai mult!

12. Multumesc tuturor!
    In primul rand, rog sa nu se inteleaga gresit. NIMENI nu este SEF la IHTIS. Expresia este reciproca fata de Dorina, o folosim in gluma, atunci cand ne adresam una-alteia.
    Suntem o mica familie si faptuim fiecare dupa puteri, dupa timpul liber, dupa domeniul in care fiecare se pricepe…
    Iar daca exista acea randuiala organizatorica in statut, este doar pentru a ne ajuta sa stim fiecare ce rost avem la IHTIS – astfel incat activitatea dintre doua Adunari Generale consecutive sa corespunda planificarii facute.
    Nu conteaza cantitatea ci, calitatea a ceea ce faptuim. Dovada stau actiunile inedite din 2009, ilustrate in fillmuletul de „PREZENTARE IHTIS”.
    In anul ce abia a inceput, vom realiza o parte din cele propuse. Datorita lipsei resurselor financiare, nu ne vom canaliza pe o actiune anume, ci ne vom uni fortele in directia acelora ce vor fi sustinute fizic si financiar de catre cei din jur. Restul actiunilor dorite, vor ramane in asteptare, pana cand cineva, candva, le va intelege utilitatea si ni se va alatura.
    Avem acum un motiv serios sa nazuim ca totul este util si cu putinta: FESTIVALUL. Am fost ignorati de multi ce ne puteau fi alaturi, l-am amanat din nepasarea si ignoranta multora… Dar, l-am FACUT!!! Iar cel mai important lucru este acum ca toti cei prezenti -concurenti si spectatori – si-l doresc a mai fi.
    Sa ne ajute Dumnezeu sa fim SUFLET LANGA SUFLET si sa faptuim !

13. Am terminat azi conturile, am facut 70 din 250 cei drep n-am lucrat zilnic dar cu ajutorul Lui Dumnezeu le-am terminat. Astept si alte sarcinii pentru a fi util in IHTIS.

14. marius iti multumim ca tu consideri ca ti-ai indeplinit sarcina, este minunat ce ai facut, dar atentie marius actiunile IHTIS trebuie sa mearga inainte, si indicat ar fi sa nu astepti indicatii pentru alte sarcini, esti barbat ne bazam pe tine si poti veni cu un proiect pe care sa-l coordonezi tu.Nu propun sa mergem haotic, fara sa ne organizam, dar in sufletul tau sigur s-a format o alta dorinta. Este minunat sa cunoastem oameni ca voi. Multumim Bunului Dumnezeu ca suntem impreuna. Noi personal nu ne cunoaste, ma numesc Voicu DAniela si sunt fericita ca Michi m-a implicat cu atata dragoste in IHTIS. Mi s-au povestit faptele tale si imi doresc sa ne uneasca Dumnezeu sa le aratam tuturor ca binele invinge.

15. Stimata Doamna Voicu,
    Aveti dreptate. Eu mereu caut idei pentru IHTIS si imediat ii spun lui Michi, insa nu imi este rusine sa spun; Se vede lipsa de scoala si lipsa colectivitatii si oricat as vorbi pe net, se simte distanta. Asta am vazut cand am citit ce va fi pe 28 februarie. Este normal sa-ti doresti sa fii acolo cu prietenii, dupa o iarna de stat in casa, dar distanta este prea mare.

16. @ Marius – pentru ce nu stim sau nu reusim nu este vina noastra – a ta, a mea – ci, a celor din jur. Am precizat mereu ca orice actiune IHTIS are loc acolo unde gasim sustinere fizica si financiara. In orice colt de tara se pot face actiuni frumoase, totul tine de implicarea si dorinta localnicilor de a fi „suflet langa suflet” cu membrii IHTIS. Stii bine ca vara trecuta ANA-MARIA a mers la toate autoritatile din BT. Toti stiu ca exista IHTIS… Asadar, asteptam sa fim contactati si suntem dispusi a deveni parteneri oricand, dar in conditii egale.
    Parteneiatul inseamna implicare reciproca in cadrul unei actiuni. Cine, ce ofera IHTIS-ului in Dorohoi ca la randul nostru sa putem veni sa oferim?

17. Am trecut astazi pe aici pe blog, va salut pe toti si va doresc tot binele din lume.
    Iata, traim clipa in care ne putem mandri cu oamenii de la IHTIS si cu realizari, daca dau cateva exemple… DNA VOICU, ANA MARIA, FLORICICA, VALENTN DURAN, MARIUS GIRADA, IRINA BODRON, DNA FLORI si CATALINA. Mi se umple inima de bucurie ca sunt la IHTIS alaturi de oameni minunati.
    In ceea ce o priveste pe MICHI, cred ca este fericita cu ce se petrece la IHTIS. Da Michi, visul tau a devenit realitate: FAPTUIM IMPREUNA la IHTIS!!!
    Da-mi voie, te rog, macar imaginar sa intind mana sa ti cuprind firava ta manuta SI SA O SARUT CU DEOSEBIT RESAPECT !!! IAR VOUA, COLEGILOR MEI, SA VA SPUN: SUNTETI MINUNATI !!!

18. Iti multumesc din suflet Michi ca m-ai mangaiat. Personal, nu pot sa fiu multumit cat am facut pentru IHTIS, pentru ca, Darul Lui Dumnezeu catre mine este imens de-a lungul vietii mele si ce am oferit eu este prea putin.

19. A faptui IMPREUNA – dovedeste ca scopul Proiectului 2009 „IMPREUNA INTREGI” a fost atins – echipa s-a conturat, a crescut si faptuieste.
    Sunt onorata cu asa OAMENI alaturi. Atunci cand primul pas este bine facut, tot ceea ce se cladeste pe parcurs are temeinicie. Se intampla adesea sa iau decizii neintelese de nimeni, dar ele ponesc din indemnul sufletului si este firesc ca mintea sa nu le poata cuprinde.
    Sunt cu adevarat FERICITA. Am calauze dragi alaturi, dar am mijlocitori de nadejde si SUS. Prin legatura noastra tainica, nevazuta, IHTIS creste. A fi „SUFLET LANGA SUFLET” este secretul tuturor clipelor frumoase generate. In momemntul in care nu vom mai reusi a fi asa, misiunea mea la IHTIS va lua sfarsit.
    Deoamdata, astept cu multa emotie „MARTISORUL IHTIS”, un alt eveniment tainic pus la cale de DOUA SUFLETE MARI in fata carora ma inclin in semn de recunostinta si multumire.

20. MARIUS TE ROG NU ABORDA SITUATIA TA CU TRISTETE, MULTUMESTE BUNULUI DUMNEZEU CACI NOI CHIAR SUNTEM IMPREUNA. ITI MARTURISESC CA DE CATE ORI NE INTILNIM DISCUTAM DESPRE TINE, TU EXISTI IN PREJAMA NOASTRA SI UITE CA SA INLATURI TRISTETEA ITI PROMIT AICI DE FATA CU TOATA LUMEA CA O SA VINA O ZI CIND PERSONAL AM VIN DUPA TINE SA TE ADUC LA BUCURESTI – PREGATESTE PENTRU INTILNIRE, STII CE MI-A SPUS MIE MICHI CIND I-AM SPUS CA DORESC SA O CUNOSC – ASTEAPTA O ZI MARE – SI A VENIT. TE ROG ZAMBESTE

21. Michi nu ne lasa sa ne plangem, dar ete firesc sa spui ceea ce simti. Va multumesc la toti ca ma considerati un aliat, desi am faptuit foarte putin pentru IHTIS.