SUFLETE FERICITE CU ADEVARAT

Martie 1, 2010 la 7:09 pm | Publicat în 1 | 2 comentarii

In opinia mea, oamenii sunt impartiti in doua categorii: pamantenii preocupati indeosebi de lumea materiala (avere, statut social, aspect fizic etc) si cei ce pun mai presus de acestea sufletul (iubirea fata de aproapele, solidaritatea, cuvantul bun daruit celui aflat in impas).
Se spune ca sufletele sanatoase stiu sa se bucure de lucrurile mici.
De aceasta data, sub coordonarea Dnei  DANIELA VOICU, s-a generat o fapta pe masura sufletului sau.

Aseara, pentru cateva ore, am incercat sa conturam lumea IHTIS: lumea materiala prin bucatele de post necesare trupului, dar mai presus de aceasta, lumea sufletului prin versuri calde, sentimente sincere, muzica de sarbatoare romaneasca.

PETRICA CIOBANU, NORICA ENACHE, FLORIN RACOCI, ALINA SARBU, FLORIN HEBEAN si IULIA ALBU – suflete voluntare, suflete solidare si sincere pe care IHTIS isi doreste sa le poata rasplati candva asa cum se cuvine pentru ceea ce transmit prin cantecele si prezenta lor in mijlocul tinerilor cu dizabilitati.

Atmosfera a fost deosebita: carti, martisoare, flori si iconite, o tombola surpriza, cuvinte si oameni, dar mai presus de toate acestea…. SUFLETE FERICITE.

Am vrut sa patrund o clipa in sufletul fiecarui participant pentru a-i simti trairea si… am reusit: Costina m-a imbratisat cu dragoste; pe Alex – micul voluntar – l-am “infiat” cateva ore drept rasplata pentru cele 2 iconite pictate de el si vandute pentru IHTIS cu 20 RON / buc; Mihaelei, de la ROMANIA LIBERA, i-am istorisit povestea IHTIS; Irinei, Catalinei si tuturor celor cu dizabilitati le-am citit de la distanta bucuria pe chip; toti cei nou veniti sa cunoasca IHTIS-ul ca si ONG au descoperit SUFLETE ce induiosau si sustineau SUFLETE.

Fam VOICU si bunii lor prieteni, in fata carora ma inclin cu recunostinta si respect, au generat cadrul, imagini ce ma vor urmari multa vreme de acum inainte.

Pentru o vreme insa, totul s-a pierdut in intuneric si prin lumina tremuranda a lumanarilor Dl FLORIN RACOCI a atins punctul culminant, a miscat suflete asa cum nimeni altul nu ar reusi.

In acea clipa, IHTIS s-a regasit pe sine: ONG-ul SUFLETELOR SOLIDARE in care fiecare cuvant rostit si fiecare imbratisare sincera are rezonanta maxima recipoca.

Cu lumini in candele, cu flori in maini si sufletul curat – asa se merge la Hristos, iar IHTIS asta urmareste, cu atat mai mult acum in Postul Patimilor, al Rastignirii si al Invierii.

La IHTIS echipa se cladeste intr-un fel anume – SUFLET LANGA SUFLET – si sunt fericita.

Mihaela Mihescu

1. Felicitari organizatorilor! Din ce-am citit si din pozele postate cred c-a fost un eveniment asa cum ne-am obisnuit la IHTIS din suflet! Ma bucur sa citesc c-a iesit totul bine!

2. 28 februarie, o zi insorita la fel ca sufletele artistilor prezenti : Petrica Ciobanu, Norica Enache, Florin Racoci, Alina Sarbu, Florin Hebean si Iulia Albu, pentru a sarbatori venirea primaverii. Ni s-au alaturat fara a cere nimic in schimb. Bucuria de pe chipurile noastre le-a fost suficient. Oboseala nu mai conteaza atunci cand vrei sa aduci un zambet pe buze si sa faptuiesti suflet pentru suflet. Daruire, frumusete, gingasie, implicare, bucurie. Va multumim pentru ca ne oferiti sansa de a cunoaste frumusetea cantecului popular si pentru ca pastrati in inimile dumneavoastra un coltisor si pentru noi.