Festivalul national de folclor „DOBROGE, MANDRA GRADINA” – editia a VI-a – se apropie

Aprilie 27, 2010 la 10:05 am | Publicat în Anunt important, Diverse | Lasă un comentariu

A trecut iata un an si pastram vie in amintire Editia a V-a a unui festival de exceptie – „DOBROGE, MANDRA GRADINA”.

ACEASTA-I ROMANIA NOASTRA !!!

I-am admirat, i-am ascultat, i-am indragit si am nadajduit in ziua revedeerii lor, care – iata – se apropie… va avea loc “Festivalul National si International de Folclor pentru Copii si Tineri Interpreti „DOBROGE, MANDRA GRADINA” – Ediţia a VI-a, in urmatoarele locatii: EFORIE- MANGALIA- MAMAIA – ALBESTI-CHIRNOGENI – PECINEAGA – NEGRU VODA – COSTINESTI.

In perioada 17 – 27 iunie 2010,

ORGANIZATORII FESTIVALULUI: Asociatia pentru Cultura, Invatamant si Turism Constanta, Primaria Municipiului Constanta,  Primaria Orasului Eforie, Primăria Municipiului Mangalia, Primaria Comunei Albesti, Primaria Comunei Chirnogeni, Primaria Comunei Pecineaga, Primaria Orasului Negru Voda, Primaria Comunei Costinesti.

PARTENERI MEDIA: T.V.R. 2 Bucuresti, T.V.R.M.  Bucuresti,  T.V. Neptun, Radio Romania Antena Satelor, Radio Constanţa şi Radio Vacanta.

POT PARTICIPA: cântăreţi, instrumentişti, ansambluri folclorice de amatori din Romania.

INSCRIEREA: se face pe bază de FISA DE INSCRIERE LA FESTIVAL. Mai multe detalii gasiti pe PAGINA FESTIVALULUI.

Fiecare concurent va aborda un repertoriu şi va purta un costum specific zonei pe care o reprezintă.

În vederea asigurării unei participări la un nivel calitativ de competitie, toţi concurenţii la sectiunea de interpretare vor fi prezenţi la preselecţia care va avea loc la Eforie Sud in data de 17 iunie 2010, condiţie obligatorie pentru a intra în concurs.

La preselecţie concurentii vor  prezenta:

– un cantec interpretat fără acompaniament orchestral (doină sau baladă);

– un cantec interpretat cu acompaniament orchestral.

Cele două cantece vor fi selectate dintr-un număr de 6 cantece pe care concurentul le va prezenta la preselectie pentru o mai bună documentare.

– descrierea zonei folclorice pe care o reprezintă si a costumului popular pe care il poarta.

Nu vor fi admisi solisti sau ansambluri profesioniste

Ansamblurile se pot înscrie la festival până la data de 10 mai 2010. Fiecare ansamblu de dansuri va prezenta in concurs un program de maxin 12 minute.

Se pot înscrie in concurs un numar de până la 20 ansambluri din România. Fiecare ansamblu va fi programat să evolueze pe scenele din localitatile: EFORIE – MANGALIA – ALBESTI – CHIRNOGENI –PECINEAGA – NEGRU VODA  şi vor participa cu parade ale portului popular de maximum 30 minute, care se vor desfăşura în cele sase localitati pe un traseu dinainte stabilit in fiecare zi din cele 4 zile a festivalului.

Concurenţii sunt aşteptaţi pe data de 17 iunie  2010, începând cu ora 06.30 la Eforie Sud, Hotel Magura, având asupra lor Cartea de Identitate si Certificatul de Nastere, partiturile cantecelor şi fişa de participare dacă nu au reuşit să o trimită în termen stabilit.

Cheltuielile de transport vor fi suportate de concurenţi, cheltuielile de cazare – masa vor fi suportate 70% de participanti si 30% de organizatori, insotitorii vor plati serviciul de cazare-masa in procent de 100%.

Taxa de participare la preselectie este de 35 lei/persoana, pentru concurentii individuali (solisti vocali si instrumentisti la cele trei categorii de varsta stabilite de organizatori) si 250 lei pentru grupul de dansatori din cadrul Ansamblurilor Folclorice de Dansuri Populare care se inscriu in concurs.

Urmare acestor informatii primite de la organizatorii festivalului, ii anuntam pe toti membrii  IHTIS, TINERI CU SI FARA DIZABILITATI care doresc sa participe la acest festival, sa NE CONTACTEZE.