CE LOC OCUPA IHTIS IN LUMEA ONG?

Mai 10, 2010 la 4:49 pm | Postat in Anunt important, IMPREUNA INTREGI, Proiecte IHTIS | 4 comentarii

Exista o singura seara pe an, din cele 365, cand sectorul non-profit este sub lumina reflectoarelor. O seara in care organizatorii isi propun sa gaseasca Binele, pe cei care l-au facut si sa-i aplaude. Seara in care se vede jumatatea plina a paharului: seara festivitatii de acordare a premiilor Galei Societatii Civile.

IMPREUNA INTREGI – proiectul 2009 cu care IHTIS participa in acest an la GALA SOCIETATII CIVILE.

Activitatea IHTIS va fi evaluata prin realizarile obtinute, dar va exista si o ierarhizare a ONG urilor la cele doua categorii in care ne-am inscris. Am militat un an intreg impotriva exluziunii sociale, bariera ce ne-am propus a o depasi prin auto-reprezentare – aspect rareori inteles de cei din jur.

Am fost avertizati ca gresim aducand fata in fata in competitie directa tineri cu si fara dizabilitati si/sau am fost acuzati c-am fi rai cand am refuzat „protectia” si „oferta de a ni se oferi totul de-a gata”, dar nimeni nu ne-a putut diminua convingerea ca o integrare sociala reala inseamna implicare, participare directa,  respectarea dreptului de a decide independent, acordarea libertatii de a participa la toate actiunile sociale conform capacitatilor noastre  restante etc.

Pe 26 Mai, membrii si voluntarii IHTIS vor trece pragul Ateneului impinsi de curiozitatea de a afla cum ne-a perceput juriul, unde ne-a situat in lumea ONG si indeosebi cat de corecta este calea aleasa de noi, pe care nu de putine ori am strabatut-o suspinand sau lacrimand in fata mentalitatilor gresite.

Dar, in acelasi timp, am cunoscut si cealalta extrema – am intalnit OAMENI  ce apartin acelei lumi in care putem faptui simtindu-ne cu totii IMPREUNA INTREGI.

1. Consider ca ceea ce ramane in urma unei organizatii pentru memebrii ei este cel mai important chiar si mai important decat unele premii… din pacate pe la noi mai des se dau premii pe ochi frumosi sau interese decat pentru realizari insa daca stau si ma gandesc mai bine … important este sa faci ceva cu pasiune si placere si da asta este o satisfactie mai mare decat zeci de diplome sau premii.
    Multa bafta!

2. @ Pledoarie pentru viata – Satisfactia participarii membrilor si voluntarilor IHTIS la acest eveniment o vom dobandi prin simpla noastra prezenta in public – o bucurie pe care cei ce pot iesi din casa singuri cu greu o inteleg. 90% din viata ne-o petrecem comunicand online, nascocind idei care sa ne aduca pentru cateva ore in mijlocul multimii – iar evenimentul sus-amintit ne ofera aceasta sansa.
    Am participat si in urma cu un an la GALA SOCIETATII CIVILE si ceea ce s-a intamplat pe scena a miscat profund sufletul celor din sala, iar proiectele nominalizate au reflectat exact ceea ce spuneti: pasiunea si placerea izvorate din binele ce il putem darui celor din jur.
    Apreciem in mod deosebit remarca dv: cu sau fara o diploma obtinuta, noi ne vom ingriji in continuare de nevoile noastre sufletesti, dar faptul ca vom petrece cateva ore printre cei cu preocupari similare noua, ne va trezi in suflet sentimentul de IMPREUNA INTREGI si dorinta de a ne continua lupta.
    Sunt cei mai importanti pasi in lunga noastra batalie catre o integrare sociala reala.
    va multumim pentru interesul aratat fata de activitatea noastra si va asiguram ca tot ceea ce faptuim la IHTIS trecem intai prin filtrul sufletelor noastre.

3. Emotie, bucurie, extaz… toate aceste sentimente ma incearca atunci cand ma gandesc la GALA SOCIETATII CIVILE, acest eveniment important atat pentru noi cat si pentru sufletele noastre si nu numai. Fiecare dintre noi va pasi in sala cu acelasi gand. Acela ca incercam din rasputeri sa DEMONSTRAM ca putem fi utili societatii. Daca vom obtine un premiu, acela va fi rasplata muncii echipei ihtis.
    Va asteptam alaturi de noi sa ne bucuram IMPREUNA de aceasta reusita.

4. Bafta la Gala Societatii Civile!

Ma voi afla cu Denisa la Marginea (tarii), in jud. SV, pentru „Scoala si comunitate”, respectiv „Reporter de liceu”.

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare: