Asa am inteles noi la IHTIS termenul “a demonstra”

Mai 19, 2010 la 11:54 am | Publicat în Ganduri, Problemele noastre, SUFLET LANGA SUFLET, Viata in fotoliul rulant | 1 comentariu

Am initiat anul trecut numeroase actiuni publice, mediatizate de fiecare data prin sute de mailuri si afise, demonstrand cu flori in maini ca in ciuda problemelor de sanatate avute, tinerii cu dizabilitati doresc sa faptuiasca, sa traiasca demn si firesc printre oameni, simtindu-se IMPREUNA INTREGI.

Asa am inteles noi la IHTIS termenul “a demonstra”.

Pentru toate demonstratiile noastre am cautat fonduri, considerand ca entitatile economice au capacitatea de a le sustine pe cele non-profit, fara sa piarda nimic, directionand spre sectorul social o particica din impozitul pe profit, pe care oricum l-au varsat in visteria statului, ce acum pare ca tot goala a ramas.

Pentru ca noi si cei ca noi (adica alte ong-uri) nu am primit macar 5% din sprijinul solicitat, asistam astazi la o altfel de “demonstratie” – o manifestatie publica cu caracter politic-social.

Acum ni se cere ajutorul exact de catre acei oameni care, la randul lor, pot sa ne ajute mereu fara sa cheltuiasca nimic din propriile venituri, ci doar completand simple formulare de re-directionare a mici procente catre ONG-uri, sume pe care fiecare cetatean oricum le da periodic statului sub forma de impozite.

Cei ce nu au facut aceasta pana acum, cu siguranta nu au inteles cu adevarat modul de functionare, rolul si rostul nostru.

Multi sunt cei ce-si pun si o alta intrebare: “Cum sa daruiesti daca tu nu ai suficient pentru tine?” Dar tocmai alegerea de a darui altora este cea care te face sa realizezi ca de fapt avem mereu ceva de demonstrat si de daruit.

1 comentariu »

1. A avea un handicap fizic, in unele cazuri nu inseamna a nu gandi normal. Creierul uman are doua parti total diferite intre ele si anume: o parte controleaza tot corpul si cealalta memoria.
    Voi vorbi despre prima;
    Poate fi afectat corpul uman, partial sau total pana la paralizie totala, incat si comunicarea verbala in ambele cazuri poate sa fie dificila. Cu toate acestea, putem sa avem capacitate intelctuala normala si chiar unii dintre noi sa aiba studii superioare.
    De multe ori, suntem tratati in societate ca niste prunci, desi putem sa avem un cuvant de spus. Chiar unii medici au aceiasi parere.
    De aceea, vrem sa fim tratati dupa capacitatea noastra de a incerca sa realizam ceva si nu dupa aspectul fizic.