BLOGUL – UN MIJLOC DE ADVOCACY

Iulie 11, 2010 la 8:18 am | Publicat în Anunt important, Informatii utile, Proiecte IHTIS, Si tu poti! | 2 comentarii

In anul 2008, Asociatia IHTIS era aleasa, alaturi de alte 4 organizatii, ca benficiar in cadrul unui proiect initiat de Fundatia Soros si Centrul pentru Jurnalism Independent, proiect ce isi propunea sa familiarizeze 5 organizatii neguvernamentale cu principala forma de new media, blogul, dar si, in general, cu celelalte elemente cuprinse generic sub formula „web 2.0” (videosharing, wiki, collective tagging, social networks etc) si sa ofere o platforma de schimb de informatii cu privire la noile tehnologii si efectele folosirii lor in activitatea de zi cu zi a organizatiilor.

Pe atunci, in formularul de inscriere pentru preselectie, motivam nevoia de a beneficia de cursul respectiv pentru a face cunoscuta activitatea IHTIS, pentru a schimba mentalitati, pentru a gasi o mana de ajutor in atingerea scopului propus, astfel obtinand atunci punctajul maxim.
Timpul a trecut… Cele 197 de articole postate, cele 708 comentarii si cei 104.100 vizitatori – in mai putin de 2 ani, sunt acum rezultatele acelui curs. Proiectul respectiv s-a incheiat demult; insa asa cum afirmam intr-un articol anterior, iata calauzele vechi (adica Dl. VALENTIN DURAN si echipa SOROS din care face parte) isi intorc din cand in cand privirea inspre IHTIS, spre a-i evalua activitatea, prin intermediul blogului creat atunci.

Semnificative pentru ei si pentru toti cei ce doresc sa descopere IHTIS-ul sunt DOAR actiunile (faptele) prezentate online si evaluate prin: relevanta, eficienta, eficacitate, durabilitate, impact, originalitate si coerenta (detalii despre ce inseamna fiecare dintre acestea gasiti aici:

Recent, Fundatia SOROS si-a aruncat din nou privirea inspre IHTIS la cererea Fundatiei TRIGON din Cehia (http://www.asociacetrigon.eu), aflata in cautarea unor organizatii din Romania, care sa corespunda specificului initiativei lor – intitulata sugestiv: “Perspective pentru dezvoltarea incluziunii tinerilor cu dizabilitati”. Este vorba despre un seminar ce va avea loc la Ostrava, in perioada 4 – 8 octombrie 2010 – cu ocazia Zilelor europene ale handicapului, organizate în toamna fiecarui an, invitate fiind de aceasta data organizatii din Romania, Albania si Ukraina, in total 9 persoane cu experienta in domeniul mentionat. Evenimentul consta in: vizite in cateva institutii de reabilitare pentru copiii si tinerii cu dizabiltati, urmate de dezbateri in vederea schimbului de experienta intre organizatiile participante.
Limbi vorbite in cadrul seminarului: engleza si rusa.

Iata cum blogul IHTIS – ca instrument de advocacy (pledoarie in sustinerea unei cauze), ne ofera acum sansa unui prim contact international din care, cu siguranta, pot rezulta noi informatii si colaborari pe masura capacitatilor si necesitatilor noastre: activitati culturale, centre de reabilitare, recrutare personal, strangere de fonduri – domenii comune in care putem stabili un parteneriat sigur in viitor.
Ecuatia e simpla, promovand: abilitati personale + stradanie + rezultate obtinute -rezulta recunoasterea statutului fiecaruia de „RESURSA IN SOCIETATE” si motivarea partenerilor de a ne cauta si implica in actiunile lor.

Cheia rezolvarii ecuatiei este doar una: “In lume necazuri veti avea, dar indrazniti. Eu am biruit lumea!”, intarita neincetat prin motto-ul IHTIS: “Nu pot, nu exista!”.

Multumiri Fundatiei SOROS pentru increderea acordata si Dlui Valentin Duran pentru sustinere si promovare. Recenta sa actiune de a atrage noi fonduri la IHTIS gasiti aici: http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2010/07/promovare-estivala-pentru-afacerea-ta.html

1. Vesti bune,vesti care vin sa incununeze munca depusa pana acum.
    Aceste vesti pot fi considerate si motive pentru a merge mai departe.
    Multumiri tuturor colaboratorilor, vizitatorilor si tuturor celor ce s-au implicat si au dat viata activitatilor IHTIS!

2. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!