Marius vrea mai mult de la sine, prin noi

Septembrie 29, 2010 la 11:32 am | Publicat în Problemele noastre, Proiecte IHTIS, Resursa in societate, Viata in fotoliul rulant | Lasă un comentariu

Cat de necesar este un centru Socio-Cultural IHTIS, ne aminteste astazi Marius, prin mesajul sau:

„Numele meu este Girada Marius, locuiesc in orasul Dorohoi – judetul Botosani, am 31 de ani si din cauza unor probleme medicale la nastere, am dobandit o dizabilitate fizica, gradul intai – manifestata prin tulburari spastice accentuate.
Din cauza mentalitatii vis-a-vis de dizabilitatea mea, nu am mers la scoala, iar acum vad ca am gresit.
Am aflat de la o prietena, pe nume Andreea Ivan, ca printr-un proiect online al Fundatiei Motivition, anul trecut a inceput scoala online, la distanta [primind teme si raspunzand prin e-mail], absolvind astfel primele 4 clase.
Am scris si eu Fundatiei Motivition si mi-a raspuns ca pot beneficia de legea 448 din 2006, de invatamant la domiciliu. As fi incercat de mult asa ceva, insa eu nu pot sa scriu decat la PC folosindu-ma de varful nasului si am tulburari de limbaj. Consider ca prezenta unui cadru didactic la domiciliu – in cazul in care ar accepta cineva – nu m-ar ajuta prea mult.
Insa, afland cum a invatat Andreea Ivan, imi doresc sa incerc si eu! Cunoaste cineva un proiect similar al carui beneficiar sa fiu si eu? Cu multumiri, Marius Girada”.

Existenta unui centru socio-cultural IHTIS, destinat „supradotatilor cu dizabilitati fizice”, ne-ar deschide drumul catre acreditre, un alt pas important spre care nazuim.

Sunt motive sa indraznim a crede ca intr-o zi cineva va aprecia faptul ca nu ne place sa primim totul de-a gata ca si „asistati” ci, cladind noi din bucatele ceea ce ne dorim, BUCURIA VA FI INTR-UN FINAL, CEA  MAXIMA.