Un nou proiect IHTIS – Ce pot face eu pentru comunitatea in care traiesc?

Octombrie 16, 2010 la 6:43 am | Publicat în Proiecte IHTIS | 6 comentarii

Urmare Premiului Special acordat in luna mai 2010 Asociatiei IHTIS  de catre Fundatia ERSTE, in cadrul Galei Societatii Civile, reprezentantii fundatiei sunt dispusi sa ne ofere sprijin financiar, o suma de 1500 EUR pentru o serie de activitati gandite conform capacitatilor de implementare si nevoilor noastre reale. Astfel, pentru perioada martie  – decembrie 2011, ne propunem o data la doua luni una din urmatoarele activitati:

1. O MASA ROTUNDA cu tema: “Ce pot face eu pentru comunitatea in care traiesc?”, dialog evidentiind faptul ca fiecare persoana (indiferent daca are sau nu o dizabilitate) trebuie si poate contribui la schimbarea in mai bine, fara a astepta ca schimbarea sa se intample de la sine – dialog ce va genera o carte u acelasi titlu. (mar.-mai 2011);
  2. EXPOZITIA IHTIS –   Prezentare cu vanzare a produselor realizate de tinerii cu si fara dizabilitati fizice, ce va contine lucrari de arta manuala (felicitari, jucarii de plus, confectii, goblenuri, icoane pe sticla etc). (mai 2011);
  3. CARTEA IHTIS – Prezentarea si diseminarea lucrarii “Ce pot face eu pentru comunitatea in care traiesc?” (Iunie 2011);
  4. Realizarea site-ului “IHTIS CULTURAL”, ce va contine o prezentare ordonata a tuturor manifestarilor in domeniu (iulie-august 2011);
  5. Pregatirea dosarului de Acreditare IHTIS, depunerea acestuia la autoritatea competenta si obtinerea acreditarii (sept, dec. 2011);
  6. SEARA CULTURALA IHTIS – pregatirea si desfasurarea Festivalului de Colinde – editia a III-a, in care isi vor uni glasurile tineri cu si fara dizabilitati, sustinuti de catre solisti consacrati (noie. si dec. 2011).

Pentru depunerea proiectului nu exista termen limita, insa dorim sa stabilim cat mai repede parteneriatele, astfel incat sa putem demara prima actiune la termenul precizat.

Pana acum, suntem onorati a ne fi alaturi TIPOGRAFIA SHIK & STEFAN si ASOCIATIA PENTRU CULTURA, INVATAMANT si TURISM CONSTANTA,

Orice sugestie din partea posibililor parteneri este bine venita, SCOPUL proiectului propus fiind: promovarea tinerlor cu dizabilitati fizice ca fiind resursa in societate si implicarea lor individuala alaturi de copiii si tinerii fara dizabilitati in activitati comune, reliefand astfel faptul ca: “a fi cetatean nu inseamna doar a trai intr-o societate, ci a o si schimba”.

Dupa cum stiu toti cei ce ne cunosc, sediul IHTIS este acum unul virtual. Prin tot ceea ce facem zilnic, intarim cu deosebita recunostinta afirmatia Domnului IULIAN COMANESCU, ce ne-a fost dascal in urma cu 2 ani considerand ca: „internetul şi blogurile pot schimba lucruri”. Adevarata schimbare la IHTIS a inceput cu ajutorul indispensabil al Mirelei Rus, pe vremea aceea la Soros, si prin viralul produs de Indie Studio, adică: Producător/idee: Ana-Maria Caia; – Imaginea: Andrei Butică; – Montaj: Paul Popa;  Procesare sonoră: Răzvan Cîrligeanu; Stil: Alex Bălăşescu;  Hair Style: Dana Gottschling; Copy: Iulian Comanescu”.

De atunci, misiunea noastra este sa sporim, ingrijindu-ne ca asemeni celor ce au conceput temelia IHTIS (corespunzator nevoilor, dar si capacitatilor noastre), sa ii descoperim treptat pe cei in masura a ne intelege cu ADEVARAT dorinta de a comunica, participa, integra si de a realiza intr-un final IMPREUNA – CENTRUL DE VIATA INDEPENDENTA – un asezamant al „supradotatilor cu dizabilitati”.

Pentru detalii – contactati-ne urgent!

1. Va stam la dispozitie oricand aveti un proiect sau un eveniment de promovat, eventual la nevoie putem asista si prin unele servicii de asistenta cum ar fi editarea, filmarea , motajul, probleme de soft etc Nu avem echpamente moderne si nu suntem experti insa avem deschidere in a impratasi si altora din experienta noastra si dorim sa ajutam acolo unde este nevoie. 😉
    Ne puteti contacta oricand folosind metodele din rubrica speciala creata in acest scop(Contact).

2. @ Movi – multumim. Am trimis prin mail informatiile necesare pentru a face urmatorul pas.

3. Buna,

Nu inteleg… cum adica sa pregatiti dosarul pentru acreditare? adica sa fiti furnizor de servicii sociale? Dar deja ati construit Centrul? Pe ce baza solicitati acreditare doar aveti un spatiu pentru activitati administrative? :s

4. @ Costin – Centrul de Viata Independenta este unul dintre proiectele sociale IHTIS. Pentru a-l realiza avem nevoie de finantare externa si parteneri. Pentru a atrage asa ceva la IHTIS avem nevoie de o documentatie completa, inclusiv de acreditare pentru serviciile pe care oricum le oferim de cativa ani buni, conform scopului IHTIS prevazut in statut: „crearea cadrului prielnic integrarii sociale”. Asadar, pentru orice curs online finalizat cu o diploma – avem nevoie de acreditare, pentru dezvoltarea actiunilor culturale existente deja – avem nevoie de acreditare etc. IHTIS are obligatia sa intocmeasca dosarul respectiv cu informatiile reale, cu TOT ceea ce legislatia o cere, cu tot ceea ce stim, avem si putem in momentul de fata, astfel incat sa fim evaluati si sa ni se spuna oficial ce ne mai lipseste.
    In alta ordine de idei, buna randuiala in organizarea IHTIS, va spori colaborarea noastra interna si internationala.
    Faptul ca traim intr-o societate in care haosul este considerat „normalitate”, nu trebuie lasat sa influienteze in niciun fel scopul si activitatea IHTIS.
    Iti multumesc pentru interesul manifestat si imi permit si eu o intrebare (blogul fiind o modalitate de advocacy si comunicare): TU CE FACI PENTRU COMUNITTATEA IN CARE TRAIESTI? Poate ne impartasesti si noua din experienta ta…

5. Merci pentru raspunsul prompt, dar la fel nelamurit :s.

Pentru comunitate organizez seri culturale, workshop, painting, concursuri si grupul tinta copiii din foste centre de plasament, training pentru parinti care au copiii cu dizabilitati… dar NU AM FOST SOLICITAT CA ESTE NEVOIE SA PREGATESC DOCUMENTATIE, gen ”Acreditare”. :o. Pentru a sustine un training chiar am fost solicitat sa fac cursuri de Formator …

Costin x
    p:s Bafta in obtinerea de finantari pentru realizarea IHTIS

6. @ COSTIN – Discutia referitoare la obtinerea acreditarii a fost purtata tocmai cu autoritatea careia urmeaza a-i inainta dosarul. Pentru unii parteneri si finantatori externi, acest document este obligatoriu.