2011 – Anul European al Voluntariatului – si pentru noi

Decembrie 15, 2010 la 11:09 am | Publicat în Proiecte IHTIS | 5 comentarii

Comisia Europeană a declarat 2011 “Anul european al voluntariatului”, din dorinţa de a da un nou impuls de dezvoltare acestei mişcări care pune în practică valorile europene de solidaritate, toleranţă şi cetăţenie activă şi de a recunoaşte activitatea celor 100 de milioane de europeni care se implică în activităţi de voluntariat. Aproximativ 4 milioane dintre aceştia sunt români, potrivit Barometrului european din mai 2010, reprezentând 20% din populaţia de peste 18 ani a României.

CE ESTE VOLUNTARIATUL?

„Voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă, de orice persoană fizică în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială; activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii cum sunt: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea.” (definiţia din Legea Voluntariatului 2006).

CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATEA ÎN CARE TRĂIESC? este întrebarea la care vom fi aşteptaţi să răspundem şi noi, conform activităţilor planificate în cadrul proiectului depus spre finanţare la FUNDAŢIA ERSTE, adică:

–        Mese rotunde şi concepere/editare/diseminare de carte cu tema “Ce pot face eu pentru comunitatea în care trăiesc?”;

–        Expoziţii cu vânzare a produselor realizate de copiii şi tinerii cu şi fără dizabilităţi;

–        Organizare de evenimente culturale;

–        Crearea site-ului IHTIS CULTURAL;

–        Pregatirea dosarului de acreditare şi obţinerea Acreditării IHTIS ca furnizor de servicii sociale.

Tot voluntariat înseamnă şi susţinerea activităţilor prezentate în Paginile  “AGENDA 2011” si „VOLUNTARIAT 2011”, pe acest blog.

CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATEA ÎN CARE TRĂIESC? este întrebarea la care sunt aşteptaţi să răspundă îndeosebi tinerii cu dizabilităţi fizice care au o preocupare zilnică demnă de mediatizat.

Anul 2011, ce se zăreşte la orizont, este destinat RESURSELOR ÎN SOCIETATE.

Mihaela Mihăescu

1. A fi voluntar intr-o cauza nobila, te poate ridica mult in ochii societatii. Pe langa asta, voluntarul implineste si invatura crestina care ne-ncetat ne-ndeamna sa ne punem in slujba aproapelui.

2. cum se face ca nu ati participat la targul ong din Botosani? 🙂 Ma asteptam sa fiti si voi prezenti. 😀

3. @ Movi – Ne-am dorit participarea, am trimis fimuletul de prezentare IHTIS. Insa, noua iarna ne ingreuneaza si mai mult deplasarile.

4. ah sa nu uit … va rog sa schimbati vechea adresa din banner cu cea noua: http://www.4botosani.ro/ – sau sa luati bannerul din nou de la noi! 😉

5. Nice to be visiting your forex blog again, it has been months for me. Well this forex article that i’ve been waited for so long. I need this forex article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share.