Valorificarea potentialului de munca al persoanelor cu dizabilitati din judetul Botosani prin integrarea acestora intr-o intreprindere sociala productiva

Decembrie 23, 2010 la 3:55 pm | Publicat în Proiecte IHTIS, Resursa in societate | 2 comentarii

Exista un echilibru in toate. Lumea ONG este frumoasa si emana fericire in jur atunci cand apare oportunitatea de prezentare, analiza si recunoastere a ce s-a facut in favoarea uneia sau mai multor persoane. Insa, aceiasi Lume ONG este tot mai greu de acceptat, de suportat si inteles atunci cand cere sa fie construita, dezvoltata si aparata curat, sincer, intelept…

La IHTIS s-a demonstrat, in acest an mai cu inversunare ca niciodata, ca oamenii pot fi fericiti in aceasta Lume, dar si indurerati deopotriva.

Inteleasa sau nu, Lumea ONG isi continua drumul, iar IHTIS apartine de peste 6 ani acestei lumi. Nimic nu ne deosebeste de celelalte organizatii – nici stradania, nici clipele de fericire, nici motivele ce ne despart de cei in care ne punem deseori toata nadejdea.

Ca parte a acestei lumi, IHTIS a semnat astazi – 23.12.2010 – un important Acord de Parteneriat cu: FUNDATIA “ANA ASLAN INTERNATIONAL” si “SC. EUROPEAN FUNDS INVEST SRL”, asociere in vederea implementării proiectului FSE – „Valorificarea potentialului de munca al persoanelor cu dizabilitati din judetul Botosani prin integrarea acestora intr-o intreprindere sociala productiva” – care urmeaza a fi depus în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 112 „Dezvoltarea economiei sociale”, durata acordului fiind de 18 luni de la data de începere a perioadei de implementare a proiectului.

Responsabilitatea IHTIS pe tot parcursul proiectului nu va fi tocmai usoara si va consta in:

–       Managementul Proiectului;

–       Operationalizarea Centrului de Resurse si Asistenta pentru persoanele din grupul tinta;

–       Infiintarea intreprinderii sociale productive si formarea echipei de lucru;

–       Sesiuni de lucru practice, pregatitoare pentru activitatea intreprinderii sociale;

–       Campanie de constientizare si responsabilizare privind potentialul persoanelor din grupul tinta si necesitatea unei abordari integrate pentru valorificarea acestui potential pe piata muncii;

–       Elaborarea unei strategii integrate de ameliorare a situatiei grupurilor dezavantajate;

–       Conferinta de presa la nivel regional pentru promovarea retelei, a strategiei adoptate si a beneficiilor care rezulta din implementarea acesteia.

Urmeaza, iata, un 2011 cu mai multe actiuni ca niciodata. Un an spre care privesc cu sentimentul ca voi gasi calea si oamenii ce vor genera un alt capitol important pentru Asociatia IHTIS si pentru tinerii cu dizabilitati activi, domiciliati in Judetul Botosani.

1. […] Valorificarea potentialului de munca al persoanelor cu dizabilitati din judetul Botosani prin integr… Thu Dec 23, 2010 17:55 pm Exista un echilibru in toate. Lumea ONG este frumoasa si emana fericire in jur atunci cand apare oportunitatea de prezentare, analiza si recunoastere a ce s-a facut in favoarea uneia sau mai multor persoane. Insa, aceiasi Lume ONG este tot mai greu de acceptat, de suportat si inteles atunci cand cere sa fie construita, dezvoltata […] […]

2. Draga Michi,

este un proiect provocator. Stiu ca esti o luptatoare. Important este, ca in echipa de lucru, sa ai parte de colegi botosaneni care chiar doresc sa se alature cauzei tale pentru o lume mai buna.

Iti urez un 2011 grozav de fructuos in activitatile tale!
    Vali