NU, AJUTOARELOR ! DA IMPLICĂRII !

Ianuarie 3, 2011 la 12:59 pm | Publicat în Diverse, Ganduri, Resursa in societate, Si tu poti! | 7 comentarii

A sosit vremea in care trebuie sa innodam cele lasate in urma, cu cele ce vor veni… Intr-un an desemnat a fi „AL VOLUNTARIATULUI” la nivel european, IHTIS incepe azi „drumul 2011”, prin activitatile celor doua proiecte despre care s-a facut referire in articolele anterioare, pentru implementarea cărora suntem in curs a ne organiza.

1. In lumea de astazi, mereu bat vanturi puternice care vor sa ne doboare, dar trebuie sa avem taria sa rezistam. A fi cu handicap fizic nu inseaamna a nu incerca sa punem umarul la evolutia societatii. Aud mereu la tv ca statul roman nu mai face fata cu protectia sociala, dar nimeni nu incearca sa ne faca din asistati – resurse. Eu cred ca daca statul s-ar inplica in proiectul nostru cu CENTRUL ar castiga miioane de euro in timp, prin a nu ne mai ajuta si prin a deveni contribuabili.

2. Marius,

in primul rand trebuie sa va bazati doar pe fortele proprii.
    In al doilea rand, statul nu se poate implica direct in proiectul cu centrul vostru. In schimb, institutiile aferente acestuia pot da curs cererii voastre. Dovada este depunerea proiectului din jud. Botosani, in parteneriat cu Fundatia Ana Aslan Int’l si European Funds Invest. Considerati acest proiect ca fiind un preambul la realizarea Centrului de Viata Independenta.

Iti doresc si tie un an fructuos in continuare,
    Vali

3. @ Marius – daca statul sau oricine altcineva ar face centrul peste noapte, cum te-ai simti in ziua inaugurarii – ASISTAT sau RESURSA? Toti cei ce ne considera RESURSA ne ajuta treptat sa crestem, oferindu-ne sansa de a invata din experienta lor sau a altora. Acest rol l-a avut atat cursul de la Botosani din 2008, toate celelalte mici actiuni de pana acum, cat si delegarea mea in Ostrava in 2010. Nimic nu se face fara rost informativ, in masura in care este fiecare perceput ca poate asimila informatia si pune ulterior in practica.
    Pentru cei ASISTATI sunt suficiente centre in Romania. Unul in plus, la ce ar folosi?
    Centrul IHTIS trebuie sa fie ALTCEVA. Si intr-o zi VA FI…

4. Ai inteles gresit Michi. sunt multe ong-uri in parteneriat cu statul care lupta pentru proicte in comun. Vreau sa spun ca statul nu sprijina acolo unde e nevoie reala. Am putea fi ajutati gratuit sa ne depunem proiect de finatare, etc.

5. @ Marius – Un parteneriat implica aportul tuturor partilor intr-un raport echitabil. Nu banii lipsesc ci, disponibilitatea tinerilor cu dizabilitati de implicare individuala pentru dobandirea autonomiei lor. Proiectul nu il poate scrie nimeni altul, care nu intelege exact rostul si rolul centrului. Totul se cladeste din treapta in treapta. Sa nu ne preocupe ce ar putea face X sau Y pentru IHTIS, ci, intrebarea la care trebuie sa raspundem in acest an, este:”CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATEA IN CARE TRAIESC?” In scrierea oricarui proiect se cer date despre beneficiari. Crezi ca ne-ar avantaja sa recunoastem ca postura de ASISTAT le convine tuturor mai mult?
    Prin urmare, nu am inteles gresit… iar Vali are dreptate.

6. Asa am gandit eu. Imi cer mii de scuze.

7. […] [2]==>> Pe blogul Asociatiei IHTIS gasim un apel: “NU, AJUTOARELOR ! DA IMPLICĂRII !”: […]