OMAGIU ADUS MAMELOR NOASTRE SPECIALE

Februarie 25, 2011 la 12:11 pm | Publicat în Proiecte IHTIS | 8 comentarii

SCOP:
Manifestarea si promovarea capacitatilor restante ale copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice severe (avand IQ normal) si recunoasterea rolului important pe care il joaca familia, cu precadere mama – ca si asistent personal, in procesul integrarii sociale a copiilor/tinerilor cu dizabilitati fizice.

ACTIUNI:
A. Data/Locaatia: Sambata, 5 martie 2011, ora 13.00, Pensiunea SPLENDID, Dorohoi, jud. Botosani.
1. Acordarea a 5 DIPLOME DE EXCELENTA si daruri-martisor, acelor mame ale membrilor IHTIS (LILIANA IONELA COZACIUC, MARINICA CRETU, RODICA GIRADA, RODICA POIANA, EUGENIA MIHAESCU) care prin stradania, rabdarea si intelepciunea lor si-au determinat copiii – in ciuda gravelor deficiente fizice avute – sa tinda catre o integrare sociala reala, pentru a deveni RESURSA IN SOCIETATE.

2. Masa festiva pentru mame si aniversarea lui Marius Girada la implinirea varstei de 32 ani.

B. Data/Locatia: Marti, 8 martie 2011, ora 11.00, Sala TEATRULUI, Dorohoi, jud. Botosani.
1. Spectacol cu public organizat de Seminarul Liceal Teologic „Sf. IOAN IACOB” din Dorohoi; invitat special: Alexandru COZACIUC (12 ani) din Suceava, instrumentist popular cu deficiente de vedere, membru IHTIS.

Sursa VIDEO: ZiareBotosani.ro

2. Lansarea volumului de versuri „Viata Romanilor si credinta lor”, autor Marius GIRADA – membru IHTIS – 32 ani. (un aspect inedit fiind faptul ca Marius nu a fost niciodata scolarizat).

Sursa VIDEO: ZiareBotosani.ro

MULTUMIRI SUSTINATORILOR:
Seminarul Liceal Teologic „SF. IOAN IACOB” Dorohoi – Dir. Pr. Prof. Constantin Muha.
Dna CRISTINA SAVULESCU – Tipografia SHIK & STEFAN
Dra. GEORGIANA MONALISA STAN
GLOBAL REMOTE SERVICES.

Bugetul actiunii:

Transport 230 RON + Flori 40 RON + Tort 85 RON + Sampanie 15 RON = 370 RON – Mihaela + Eugenia Mihaescu
Daruri pentru mame = 350 RON – Sponsori
Masa festiva (Pensiunea Splendid) 540 RON – Sponsori
Suc 26 RON – Sponsori
BUGET TOTAL= 370 + 350 + 540 + 26 = 1286 RON
BENEFICIARI: 12

1. […] [3]==>> Pe blogul Asociatiei IHTIS gasim: “OMAGIU ADUS MAMELOR NOASTRE SPECIALE” […]

2. Michi spune ca am scris o carte fara sa fiu scolarizat, asa este, dar nu cred ca am facut ceva deosebit, ci am incercat sa realizez lucruri normale si firesti. Dintotdeauna am visat sa realizez ceva in viata si sa ma fac util societatii. In ce masura am reusit, altii vor putea spune asta, insa un lucru stiu sigur, acela ca Dumnezeu m-a ajutat in tot ce am realizat si datorita lui Michi pot sa scot aceasta carte pentru care ii nmultumesc din suflet.

3. http://stiri.botosani.ro/stire/27144/Minunile%20de%20langa%20noi%3A%20Marius%20Girada%2C%20baiatul%20care%20tasteaza%20cu%20nasul%2C%20lanseaza%20primul%20volum%20de%20poezii%21%20-%20VIDEO%20.html
    Despre IHTIS s-a spus inca din 2004, ca este „Scoala acelora care refuza sa se declare invinsi”. Prin aparitia acestei lucrari, Marius atesta ca a absolvit-o. Rolul unui ONG este exact ca al unei scoli: creaza temelia pe care ulterior absolventul isi cladeste singur propriul destin. IHTIS si-a indeplinit rolul in privinta lui Marius. Acum societatea este cea care trebuie sa dezvolte ceea ce IHTIS a cladit cu modestele sale puteri. Faceti un gest simplu – achizitionati o carte! In acest sens, contactati autorul girada_mariusviorel@yahoo.com. Prin sustinerea dv, a fiecaruia, Marius isi va putea edita singur urmatoarea sa lucrare, iar eu voi construi temelia unor alti „elevi” aflati la inceput de drum.

4. Felicitari! Va admir si va respect!

O zi frumoasa!

5. Fiecare om are cel putin un vis in viata, dar nu intotdeauna reuseste sa-si implineasca singur si asa a fost si in cazul meu. Michi cu doamna Eugenia au inteles cat i-mi doresc sa scot o carte de poezii si prin sacrificii numai de ele stiute, m-au ajutat sa scot cartea cu 31 de poezii intitulata; VIATA ROMANILOR SI CREDINTA LOR. Pe 8 Martie, in cadrul spectacolului UN ZIMBET SI UN GAND FRUMOS PENTRU MAMA, organizat de Parintele Constantin Muha directorul Seminarului ortodox Sfantul IOAN IACOB din Dorohoi, am lansat aceasta carte de poezii. Aceasta bucurie n-as fi avut-o fara munca si rabdarea lui Michi, care o consider SORA MEA si efortul fizic al doamnei Eugenia Mihaescu caruia ii port un deosebit respect.

6. @ Marius – am vrut sa te bucuram pe deplin, suportand noi ceea ce lipsea. A fost darul nostru si ti l-am facut cu respect.