Conferinta ONG – PERSPECTIVE 2011

Mai 7, 2011 la 10:06 am | Publicat în Integrare sociala, LUMEA IN CARE TRAIESC, Problemele noastre, Proiecte IHTIS | 4 comentarii

Asociaţia B-Right Media, împreună cu partenerii săi – Fundaţia Estuar, filiala Botoşani şi Asociaţia Culturală „Vis de Artist” organizeaza Conferinţa ONG – perspective 2011”, în perioada 9-10 mai 2011, în sala de conferinţe a Hotelului Europa (lângă Restaurantul Mioriţa).

Conferinţa „ONG – perspective 2011” face parte din proiectul „Voluntari de Botoşani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunităţii”, finanţat de Primăria Municipiului Botoşani în cadrul Programului de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local, şi îşi propune să reunească reprezentanţii ONG-urile active pe plan local în cadrul unui atelier de lucru ale cărui rezultate vor fi:

• Catalogul ONG Botoşani (actualizat 2011)
  • Harta Societăţii Civile Botoşănene
  • Programul Târgului ONG şi al Serii Voluntarilor Botoşăneni

Prin urmare, prezenţa la conferinţă va asigura promovarea activităţii organizaţiilor participante, dar şi includerea în Catalogul actualizat al societăţii civile botoşănene şi în programul Târgului ONG 2011.

Conferinţa se desfăşoară de asemenea sub egida „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2011”, propunându-şi să fie un prim pas pentru stabilirea unei legături fireşti între potenţialii voluntari de la Botoşani şi ONG-uri, în contextul Anului European al Voluntariatului.

Acest eveniment este o reala oportunitate pentru toti leaderii asociatiilor invitate de a-si prezenta activitatea dar, mai cu seama, pentru noi, care urmam a demara curand actiunile Proiectului „CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE?” – finantat de Fundatia ERSTE.

Prezentarea pentru conferinta, conceputa pe parcursul aceastei saptamani, impreuna cu ANA-MARIA CRETU este urmatoarea:

Multumiri organizatorilor evenimentului.

1. Este cel mai reusit clip IHTIS. Am inteles de ce Michi m-a atentionat sa nu plang. Am inteles ca succesul nu vine prin oftare ci prin perfomata. Desigur ca eu nu pot sa ma compar cu Michi sau cu Alexandru Cozaciuc care ridica sali de spectacole in picioare, dar voi incerca sa-mi depasesc limitele.

2. @ Marius – orice persoana are acel “ceva” al sau, care o data descoperit ii indica domeniul in care poate activa. Vezi, este extrem de usor de observat performanta. Dar efortul fizic, lupta impotriva barierelor sociale, orele zilnice de studiu si investitia financiara personala / familiala – cine le cantareste?
    Limita nu este impusa de dizabilitate ci, de cat suntem dispusi fiecare sa investim pentru a ne bucura de normalitate – iar opinia publica este cel mai bun barometru.
    Am citit textul interventiei tale de pe Antena 3. Daca pe http://vreausalupt.wordpress.com/ ai scrie constant NUMAI astfel de articole, ai demonstra cu usurinta ca ai acel “ceva” al tau in care esti dispus sa investesti – iar integrarea in diverse grupuri ar veni de la sine – asa cum iti doresti.
    Acum stii secretul… INVESTESTE CEEA CE AI – IN CEEA CE POTI ! E atat de simplu…

3. Michi, ai dreptate cu acest…secret, valabil tuturor. Sunteti niste oameni minunati si felicitari pentru ceea ce faceti.
    Conferinta ONG ne-a dat posibilitatea sa ne cunoastem in primul rand.
    Felicitari organizatorilor.
    Salutari de la noi, Asociatia „Ne trebuie Speranta”.

4. @ Dna Silvia Griciuc – multumesc pentru mesaj si aprecieri. Toate gandurle bune vi le adresam si noi, membrii IHTIS. Sansa de a ne cunoaste o datoram cu totii organizatorilor si imi doresc sincer sa fie temelia pe care sa cladim impreuna o lume putin mai buna.