UNITATE IN DIVERSITATE – FAMILIA ORGANIZATIILOR BOTOSANENE

Mai 11, 2011 la 5:40 pm | Publicat în Integrare sociala, Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS, Resursa in societate | 4 comentarii

9 – 10 MAI 2011 – la Complex Europa au fost doua zile de importanta majora pentru lumea ONG din Botosani. “Voluntari de Botosani – Implicare pentru dezvoltarea comunitatii”, a insemnat o oportunitate concreta de apropiere a 16 ONG-uri si potentialii voluntari in contextul Anului European al Voluntariatului 2011.

Pentru fiecare organizatie invitata, implicit si Asociatia IHTIS, participarea s-a finalizat prin incheierea unui Acord de Parteneriat cu initiatorii proiectului: ASOCIATIA B-RIGHT MEDIA BOTOSANI, FUNDATIA ESTUAR – FILIALA BOTOSANI si ASOCIATIA CULTURALA VIS DE ARTIST, al caror scop este promovarea activitatii ONG-urilor active la nivelul judetului Botosani si a voluntariatului, in contextul Anului European al Voluntariatului (2011) – proiect ce se desfasura in perioada 1 aprilie – 10 decembrie 2011.

Evenimentul de amploare ce urmeaza a-l realiza impreuna este organizarea editiei din acest an a Targului ONG Botosani, pentru care s-au facut urmatoarele propuneri:
1. Data targului: in primul week-end dupa 15 septembrie
2. Locatie: Pietonalul Unirii sau Parcul Mihai Eminescu (Plan B, in caz de vreme nefavorabila – holul Muzeului Judetean)
3. Formatul targului: 2 zile – una dedicata exclusiv activitatilor outdoor (standuri, momente artistice, ateliere de creatie, mars ONG, flash mob, etc) iar cea de-a doua dedicata unor activitati indoor (workshop-uri, o gala de mentorat sau un spectacol sustinut de ONG-uri la Teatru). Fiecare ONG urmand a pregati un moment special pentru acest targ.
4. Detalii logistice: inceperea demersurilor pentru obtinerea aprobarilor necesare, pentru rezolvarea problemei sonorizarii, a standurilor, a panourilor.
5. Promovare: In cadrul proiectului „Voluntari de Botosani” va fi editat Catalogul ONG Botosani 2011, care va dedica o pagina fiecarui ONG inscris in proiect. De asemenea, Centrul Europe Direct va edita o brosura de prezentare a ONG-urilor si voluntarilor acestora, publicatia urmand a fi distribuita persoanelor ce vor vizita targul.

Momentele artistice prezentate de membrii ASOCIATIEI CULTURALE “VIS DE ARTIST”, au exprimat mesajul celor doua zile ce a motivat prezenta leaderilor botosaneni in acel loc.

Cine a avut norocul
De prieteni buni sa dea,
Cine stie ce-i iubirea
Langa noi cantand sa stea.

Fericit un suflet drag
Te poate face pe pamant;
Cine n-a simtit iubirea
Plece dintre noi plangand!

Asociatia IHTIS si-a promovat activitatea prin prezentarea Clipului CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE?, Cartea RESURSA IN SOCIETATE si un interviu acordat Dlui Radu Cajvaneanu, reprezentant al APC Botosani,

Ne-am luat ramas bun in casa pictorului STEFAN LUCHIAN, un reper al culturii botosanene…

Sincere multumiri organizatorilor, deveniti acum si Parteneri IHTIS.

1. Desi IHTIS este primul ong din viata mea, nu mi-as mai dori mai mult de atat. Sunt incantat ca putem sta la aceasi masa cu oameni de valoare si asta datorita neobositilor oamenii Mihaela si Eugenia Mihaescu, cei ce incearca sa arate ca persoana cu handicap este RESURSA IN SOCIETATE.

2. @ Marius – este bine sa cunosti activitatea altor organizatii; astfel iti imbogatesti cunostinntele, iti diversifici activitatile etc. Fiecare asociatie are un scop precis si un grup tinta de participanti (beneficiari) caruia i se adreseaza. Sunt actiuni pentru leaderi – ca si aceasta ce tocmai a inceput, dar si actiuni pentru membrii cu diferite abilitati. Spre exemplu, duminica Alexandru este invitat intr-un festival folk in Dorohoi, pentru ca pe 8 Martie i-a fost descoperit talentul.
    Am explicat aceasta intrucat stiu ca, in general, este greu de inteles de ce nu pot participa toti membrii unui ONG la aceeasi actiune. Efort si dorinta de participare exista din partea fiecaruia, dar participarea nu e un act deosebit din partea nimanui. Din contra, orice participare inseamna asumarea unei responsabilitti pe termen lung.
    Stii proverbul: OMUL POTRIVIT, LA LOCUL POTRIVIT.

3. […] “Mă întrebam într-o zi dacă nu sunt printre noi și oameni cu talente literare căci tot a fost la modă ”Românii au talent!” și spre surprinderea mea ,răsfoind internetul am dat peste un nume care cred că e un pseudonim (căci așa se poartă ) Cezar Florescu După nume nu-mi părea cunoscut însă am văzut o fotografie cu el și mi s-a părut că l-am mai văzut prin Unțeni […]“ ================================================================== [3]==>> Pe blogul “Asociatiei IHTIS” gasim: “UNITATE IN DIVERSITATE – FAMILIA ORGANIZATIILOR BOTOSANENE” […]

4. Ai dreptate, este bine sa cunosc cat mai multe activitati ale altor ong-uri, dar eu m-am referit ca n-as putea face parte din alt ong avand in vedere ce am invatat si castigat de la IHTIS.