O NOUA DIPLOMA DE EXCELENTA PENTRU ALEXANDRU COZACIUC

Mai 16, 2011 la 6:56 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Integrare sociala, PREMII, Resursa in societate | 6 comentarii

Festivalul “Nord-Est” Folk s-a încheiat ieri, 15 mai 2011, la Sala Teatrului din Dorohoi, cu decernarea premiilor în cadrul Galei Laureaţilor. Indiferent dacă au făcut parte din categoria 10-18 ani sau peste 18 ani, emoţiile concurenţilor au reflectat aceeaşi trăsătură: dorinţa de a le fi recunoscut atât talentul cât şi munca depusă…

Alexandru Cozaciuc, copilul nevăzător care cântă la 12 instrumente a pregătit două piese folk, la nai şi fluier cu care a reuşit să impresioneze juriul. “Observând perseverenţa şi talentul cu care a învăţat în foarte scurt timp să cânte am dorit să îi oferim o diplomă de excelenţă ca un îndemn şi ca o speranţă pentru viitor, o modestă recunoaştere din partea juriului”, a spus Emil Răducanu, preşedintele juriului.

SURSA: http://dorohoinews.ro/

1. Inca o dovada ca se poate depasi handicapul si prin asta aratam ca egalitatea cu restul lumii nu sunt vorbe goala, ci fapte raale.

2. Felicitări!!!!

3. Nu trebuie să îmi mulțumiți mie…eu, mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că vă dă putere să coordonați aceste activități și mă bucur pentru faptul că v-am cunoscut. Vă felicit pentru întreaga activitate! Cât despre lecția de viată pe care ne-a dat-o Alexandru Cozaciuc, în puținele minute cât a stat pe scena Salii de Spectacole a Municipiului Dorohoi nu îmi ajung cuvintele să îmi exprim trăirile și sentimentele pe care le-am simțit atât eu cât și alți spectatori care au fost în sală și cu care am discutat despre talentul și priceperea lui Alexandru. Eu nu am cunostințe muzicale…nu pot cânta nici măcar la un singur instrument, el poate, poate cânta la 12 instrumente. Sa nu credeți faptul ca președintele juriului, Emil Răducanu împreună cu membrii juriului (Mihai Cosmin Popescu,Dinu Olăraşu,Emeric Imre,Paul Arva,Catalin Ungureanu și Adi Beznă) nu au văzut și ei în Alex acea sclipire de talent. Păcat că atunci când Alex a terminat piesa interpretată la nai s-a grăbit pentru a începe cea de a doua piesă interpretată la fluier și nu a lăsat spectatorii să îl aplaude așa cum ar fi meritat pe deplin…secunde în șir… BRAVO ALEXANDRU !!! Probabil mulți din cei peste 250 de spectatori nu știau despre tine, acum au aflat și ei despre băiatul minune, băiatul pe care acum îl compară cu Ilie Nicolov sau cu Andreea Boceli.

4. @ Dle Marius Petrescu – singurul nostru tel este dobandirea libertatii de a fi si de a ramane noi insine in orice imprejurare. Rolul si rostul IHTIS, ca si asociatie, este rareori inteles in felul in care dumneavoastra o faceti. Puterile noastre cresc sau scad functie de atitudinile celor ce ne sunt in preajma. Ori dumneavoastra faceti parte dintre acei „putini” care v-ati gandit la Alexandru, la talentul lui si la oportunitatea de a participa la acest inedit eveniment dorohoian. Suntem onorati si noi ca v-am cunoscut.

5. Alexandru ne dovedeste intr’adevar ca putem realiza orice, asta doar daca avem vointa si putere de munca. A meritat aplauzele pe care publicul le-a oferit si, de asemenea, diploma de excelenta pe care a oferit-o juriul.