20 Mai – Ziua Educatiei Nonformale (ZEN)

Mai 21, 2011 la 10:50 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Invata sa ma accepti! | 2 comentarii

Cea de-a opta editie a Bibliotecii Vii s-a desfascurat aseara, cu ocazia Zilei Educatiei Nonformale (ZEN), eveniment din cadrul Saptamanii Europene a Tineretului, 15-21 mai 2011. ZEN a inseamnat: biblioteca vie, teatru forum, photovoice, animatie socio-educativa, origami, concert, teatru de umbre, animatie stradala, colt ludic, modelare de baloane … toate acestea in centrul vechi al Bucurestiului, la Godot Cafe-teatru.

Pentru cei mai putin familiarizati cu Proiectul Asociatiei ART FUSHION, Biblioteca Vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita. Cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce citesc cartile, le returneaza in biblioteca, si daca vor, pot sa mai imprumute o carte. Exista insa un aspect important: cartile sunt fiinte umane care se folosesc de cunostintele si experienta lor intr-un domeniu creativ pentru a intra intr-un dialog personal cu cititorul.

„Tanarul cu dizabilitati – factor activ in comunitate” a fost titlul cartii pe care am reprezentat-o in cadrul acestei actiuni. Cateva ore de dialog cu cititorii mei, au desprins de fiecare data aceeasi concluzie, aceea ca: in viata de zi cu zi oamenilor le lipseste CURAJUL DE A COMUNICA. Dobandindu-l, ar fi eliminate toate temerile, indoielile, obstacolele sufletesti ce ingradesc fireasca inter-relationare dintre oameni.

1. Bravo, Michi! Ai fost şi anul acesta prezentă pe raftul evenimentului, un aspect important e că nu te laşi ,,acoperită de praf” şi că eşti mereu ,,nouă.”

2. @ Tudora – nu eu sunt noua, ci cei ce-mi ies in cale si impreuna scriem cate un randulet, consemnand intamplari, ganduri, trairi. Ceea ce este frumos si util transmit mai departe, pastrand doar pentru mine restul. Prin urmare, exista si un capitol „prafuit” la care cititorii nu vor avea niciodata acces… Il rasfoiesc doar eu, intrebandu-ma neincetat de ce m-am lasat constransa sa-l scriu?