TEATRU FORUM – UN MOD EDUCATIV DE COMBATERE A DISCRIMINARII

Mai 28, 2011 la 11:13 am | Postat in Informatii utile, Integrare sociala, Invata sa ma accepti!, Si tu poti! | 4 comentarii

Ce este Teatru Forum:
Teatru Forum este o metoda de arta participativa, un instrument de interventie sociala, ce vizeaza schimbarea de atitudine in randul spectatorilor prin implicarea lor in piesa jucata. Temele abordate sunt de natura sociala, diverse situatii de opresiune, iar spectatorii au oportunitatea de a influenta deznodamentul piesei prin inlocuirea actorilor, identificarea de solutii si punerea lor in scena.

Cine sunt actorii:
In afara de voi, cei care veti dori sa jucati, actorii sunt 7 voluntari din 7 tari diferite care lucreaza cu copiii institutionalizati in cadrul Centrului Acasa, sub egida Fundatiei Filantropice Metropolis- www.fundatiametropolis.ro

Care este contextul?
Evenimentul este organizat in cadrul Proiectului „I can, YOU can, Let’s do more TOGHETER!” finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune si reuneste 7 voluntari din Turcia, Germania, Italia, Spania, Lituania, Letonia si Franta, timp de 1 an de zile, in cadrul Centrului Acasa unde dezvolta diverse activitati menite sa combata discriminarea copiilor institutionalizati in randul membrilor comunitatii.

Un astfel de eveeniment a avut loc vineri, 27 mai, orele 17.00, la Orange Concept Store, pe Calea Victoriei nr.41 Buccuresti, langa magazinul Muzica, tema aleasa fiind: discriminarea copiilor institutionalizati.

Astfel de evenimente urmeaza a mai avea loc. De aceea…

Daca faceti parte dintr-o organizatie care lucreaza cu copii abandonati, copii din familii cu dificultati financiare, copii ce apartin unor minoritati etnice discriminate;
Daca doriti sa cunoasteti si alte organizatii active in acelasi domeniu;
Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre teatru ca metoda de arta participativa si felul in care acesta poate contribui la schimbarea de atitudini cu privire la diverse grupuri vulnerabile,..

VA SUGERAM SA CONTACTATI ORGANIZATORII, accesand: http://www.teatruforum.ro/.

1. Acest teatru vrea sa inlature niste concepte care din nefericire mai sunt si in secolul XXI. Implicarea in acest teatru inseamna implicarea oamenilor in viata societatii si face sa dispara diferentele dintre oameni creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

2. […] “Azi am vazut aLti morti vii: consilierii. undeva, pe o lista, s-a aprobat infiintarea unui nou lagar pentru caini. Domnul Vazdoaga, singurul la acel minut cu neuronul pe faza a luat cuvantul: un ONG nu are fonduri in mod constant, cainele trebuie sa manace zilnic. saracul, el nu avea habar ca cei ce au murit mancau din doua in doua saptamani. In schimb s-a intonat imnul RomAnaiei si cel al UE, sa ne simtim importanti.[…]“ ================================================================== [4]==>> Pe blogul “Asociatiei IHTIS” aflam despre: “TEATRU FORUM – UN MOD EDUCATIV DE COMBATERE A DISCRIMINARII” […]

3. buna sunt andy si a svrea sa stiu ca jocker se as putea face sa le explic celor din public ce este teatru forum ma puteti ajuta

4. @ andy – proiectul respectiv apartine Asociatiei ART FUSHION. Cu ei trebuie sa iei legatura. Numai bine.

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare: