BIBLIOTECA VIE – I can, YOU can, let’s do more TOGETHER !

Iunie 13, 2011 la 6:46 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, IMPREUNA INTREGI, Invata sa ma accepti!, LUMEA IN CARE TRAIESC, Si tu poti! | 1 comentariu

Editie de editie, despre Proiectul BIBLIOTECA VIE al Asociatiei ART FUSHION am tot vorbit. La aceasta editie, insa, ineditul a constat in prezenta copiilor – cititori proveniti din centrul Fundatiei Metropolis, o fundatie neguvernamentala, non-profit, cu personalitate juridica romana, care a luat fiinta in 16 februarie 2007, avand ca obiectiv de activitate protectia copiilor separati, temporar sau definitiv, de ocrotirea parintilor lor si integrarea lor in societate si comunitate, de a sprijini copii aflati in dificultate, de a preveni abandonul familial si scolar, de a incuraja si sustine dreptul copiilor la educatie si de a aprecia performantele acestora. De asemenea, Fundatia Filantropica Metropolis se implica in sprijinirea persoanelor varstnice, in ridicarea de centre sociale pentru acestia. Personalul fundatiei considera ca totul se afla sub privirile lui Dumnezeu motiv pentru care fundatia incurajeaza si sustine Biserica Ortodoxa Romana in actiunile sale caritabile si de ridicare a locaselor de cult. Fiecare om are nevoie sa fie sustinut din punct de vedere social si fiecare om are nevoie sa aiba loc si timp pentru suflet.

La aceasta editie a actiunii am fost pebtru prima data si CITITOR. Am deslusit sentimentele si gandurile lui DANIEL – un voluntar, nascut in Romania si abandonat intr-un camin, infiat dupa un timp de o familie din Franta, reintors acum acasa atat pentru descoperirea sinelui, cat si pentru a oferi copiilor singuri din Centrul Metropolis sansa care candva i-a fost oferita lui.

BIBLIOTECA VIE – un proiect la care participarea inseamna: auto-reprezentare, comunicare, cunoastere, implicare sociala.

1 comentariu »

1. Cartea este cea ma veche si ramane cel mai bun miljoc de documentare. La o biblioteca vie se pot afla multe raspunsuri si se pot lega prietenii pe termen lung.