Uniti prin acelasi crez: NU POT, NU EXISTA!

Iulie 5, 2011 la 9:00 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Integrare sociala, Resursa in societate | 4 comentarii

Cu 15 ani in urma, intram in lumea ONG avand convingerea ca OAMENII NU NE CUNOSC si dorinta de a face ceva pentru a schimba aceasta.

Inca mai cred in reusita, dovada stand incercarile de a promova constant aspectele pozitive din sfera dizabilitatii in presa -reusita actuala fiind: http://dorohoinews.ro/local-1862-Uni%C8%9Bi-prin-acela%C8%99i-crez-%E2%80%93-Nu-pot,-Nu-exist%C4%83-!.html

Prin sincera implicare a Dlui Marius Petrescu de la DOROHOINEWS,  Alexandru Cozaciuc si Marius Girada au fost remarcati de presa locala pentru abilitatile avute, iar acum slujitorii publicatiei dorohoiene ii promoveaza cu usurinta si bucurie.

Un motiv incurajator pentru IHTIS de a nazui la mai mult, intrucat povesti de viata similare pot fi istorisite de sute astfel de copii si tineri ce isi asteapta sfiosi si bine instruiti aplauzele la scena deschisa.

Pentru toti acestia exista IHTIS si colaboratorii sai, aflati mereu in cautarea tinerelor talente spre a le promova si integra social.

1. Un handicap nu te poate impiedica sa tintesti tot mai sus. Daca stii sa iei partea pozitiva a vietii si ai dorinta de-a realiza ceva, atunci si succesul va veni cu siguranta.

2. Din pacate din ce in ce mai multi oameni il iau pe „NU” in brate atunci cand vine vorba de lucururi ceva mai dificile decat cele cu care au fost ei obisnuiti. Intr-o astfel de lume am ramas uimita sa descopar si altfel de persoane care, in ciuda dizabilitatii cu care se confrunta, au puterea de a lupta si de a realiza lucruri care pentru unii raman doar vise. As vrea ca si ceilalti sa-si invinga prejudecatile si sa se implice din ce in ce mai mult in a-i accepta pe cei care din diferite motive (care de cele mai multe ori nu tin de ei insisi) nu pot vedea, auzi, merge sau au alte dizabilitati care in ochii celorlalti ii fac diferiti.

Bravo IHTIS! Va felicit pentru ceea ce faceti si va sunt alaturi cu tot sufletul!

3. Va multumim d-ra Adina ca ne sunteti alaturi si va promitem ca nicioadata nu ne vom opri din drum.

4. Ma alatur comentatorilor, spunandu-va ca, numai cu perseverenta, putem sa demonstram tot ceea ce putem. Trebuie sa ii invatam pe ceilalti sa ne accepte, insa acest lucru nu se poate realiza decat acceptandu-ne pe noi, asa cum suntem. Apoi este important sa ne facem vazuti, in modul cel mai firesc, asa se vor adapta si cei din jurul nostru, la „nevoile” noastre, impunand respect.
    Eu pot sa declar ca am reusit, in mare parte, sa ii fac pe oameni sa ma accepte, chiar daca unii s-au aratat sceptici, fiecare este liber sa aleaga. Ma pot lauda cu un grup de prieteni , cu totii persoane fara dizabilitati, care imi sunt alaturi de muli ani de zile. Iar depre prietenii mei „din breasla”, nu am ce sa va spun, ii cunoasteti si ii apreciati si voi.
    Multumesc si eu celor care sunt alaturi de IHTIS in tot ceea ce intreprinde.