Doamna Angela Paveliuc Olariu – o personalitate a vietii stiintifice etnografice – oaspete al Asociatiei IHTIS

August 7, 2011 la 3:34 pm | Publicat în Cum ne vad ceilalti, LUMEA IN CARE TRAIESC | 2 comentarii

IHTIS a punctat împlinirea a 7 ani de la înfiinţare, printr-o întâlnire aparte: vizita Dnei Angela Paveliuc Olariu – al cărui portret este creionat, fără exagerări, prin: ”Pasiune pentru tradiţie, fascinaţie pentru lumea satului de altădată, o enciclopedie în materie de etnografie, un OM devotat unei meserii care se confundă cu viaţa însăşi, trăită într-un alt timp, cu alţi oameni, cu alte repere şi cu tot ce-a avut poporul nostru bun, curat, autentic”.

Folclor, literatură, capacitate de a schimba mentalităţi, oportunităţi de promovare şi acţiunile IHTIS aflate în derulare până la sfârşitul acestui an – au generat un dialog sincer şi optimist, cu multe planuri de viitor în vederea colaborării şi susţinerii Asociaţiei IHTIS pe viitor.

Prin specificul profesiei sale, Doamna Angela Paveliuc Olariu, şi-a manifestat aprecierea faţă de informaţiile şi acţiunile culturale descoperite prin publicaţiile IHTIS, fiind totodată real interesată a-l cunoaşte pe Alexandru Cozaciuc – la adresa căruia DorohoiNews a avut deseori cuvinte de laudă.

Impresiile Doamnei doctor etnograf Angela Paveliuc Olariu, au fost sintetizate prin: “Întâlnire de suflet cu Alexandru – un tânăr talentat cu deosebite calităţi de interpret la diferite instrumente; şi Mihaela – organizator de activităţi cu dăruire şi dorinţă de a ajuta semenii. Toată dragostea şi preţuirea – Angela Paveliuc Olariu”.

La rândul său, Asociaţia IHTIS îşi exprimă admiraţia şi recunoştinţa sinceră faţă de Doamna Angela Paveliuc Olariu şi Domnul col. r. Paul Olariu – o familie valoroasă prin grad de cultură, profesie, credinţă, modestie, apropiere faţă de semeni şi disponibilitate de promovare a valorilor.

Mihaela Mihăescu

1. Sunt incantat ca un om de mare valoare ne cunoaste si doreste sa se implice in actiunile IHTIS. Ii spun si eu Doamnei Olariu bun venit la IHTIS.