ONGFest, Bucuresti 2011

Septembrie 12, 2011 la 7:37 am | Publicat în Diverse, Integrare sociala, LUMEA IN CARE TRAIESC | 1 comentariu

ONGFest este cel mai important eveniment al societatii civile din Romania si s-a transformat in 2011 intr-o caravana care va traversa tara prin 10 orase  pentru a promova voluntariatul, spiritul civic si economia sociala. Organizatii neguvernamentale si alti actori implicati civic vor veni in fata publicului in perioada 9 septembrie – 16 octombrie ca sa isi expuna proiectele, activitatile si sa încânte publicul cu expoziţii, concursuri, demonstraţii, momente de teatru, concerte, jonglerii cu foc, dansuri, costume tradiţionale şi multe alte surprize pe care le puteti afla pe www.ongfest.ro.

Obiectivele ONGFest

• sa stabileasca un model de interactiune directa intre ONG-uri si cetateni, care sa devina o traditie a societatii civile;
  • sa promoveze ONG-urilor mici si medii, mai putin vizibile, dar care au o contributie majora in comunitate;
  • sa stimuleze dezbaterile publice intre ONG-uri, institutii publice, companii, mass-media si cetateni, reunind actorii societatii civile.

Intrucat in perioada inscrierilor la ONGFest 2011, Asociatia IHTIS nu avea echipa necesara implementarii, anul acesta am invatat din experienta participantilor, nadajduind ca in anul ce vine sa invitam Caravana ONGFest sa poposeasca si in Orasul Dorohoi.

Alaturi de MARIA MIHAI – membra IHTIS si totodata contabil al asociatiei -si prietenii sai, am poposit printre cartile Bibliotecii VII, vizitand apoi standurile altor asociatii.

Prin dialogul purtat, s-a ivit oportunitatea initierii unui prim proiect IHTIS pentru anul 2012, in domeniul IT – detaliile, numarul, tipul beneficiarilor si conditiile de participare urmand a fi discutate in perioada ce urmeaza.

Avem acum experienta, echipa si un an la dispozitie sa ne pregatim cum se cuvine pentru o editie ONGFest 2012 la Dorohoi.

1 comentariu »

1. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.