IHTIS la targul societatii civile botosanene

Septembrie 27, 2011 la 4:54 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Integrare sociala, Invata sa ma accepti!, LUMEA IN CARE TRAIESC, Si tu poti! | 6 comentarii

Un eveniment numit “Targul ONG” poate fi considerat un succes atunci cand prin relatia de informare, comunicare, solidaritate dintre membrii unei comunitati – pot rezulta noi actiuni, noi proiecte, noi perspective in domeniul activismului social.

In cadrul Targului ONG din acest an, standul Asociatiei IHTIS poate fi considerat un succes, nu doar prin numarul membrilor cu dizabilitati fizice si voluntarilor prezenti ci, si prin vizitatorii nostri deosebiti: Dna Paicu Cornelia de la Directia Judeteana pentru Tineret si Sport – care si-a exprimat interesul unei colaborari viitoare in functie de statutul Asociatiei IHTIS, Dna Florentina Tonita – STIRI.BT si Dl Marius Petrescu – DOROHOINEWS – colaboratorii nostri de nadejde, copii şi tineri cu si fara dizabilitati, cat si reprezentantii ONG-urilor prezente.

Fundatia “Hand of Help”, prezenta la targ – a oferit Asociatiei IHTIS o reala “mana de ajutor”, donand un fotoliu rulant incapator, care in zilele ce urmeaza va ajunge la un beneficiar cu dizabilitati fizice din Municipiul Dorohoi.

Pe toata durata targului, fotoliul rulant primit a insemnat o facilitate pentru desfasurarea actiunii “UN MINUT IN FOTOLIUL RULANT” – o forma de constientizare a opiniei publice, un mod de a elimina reticenta oamenilor vis-à-vis de utilizatorii de fotolii rulante.

Din Jurnalul pus la dispozitia celor ce ne-au vizitat standul, am aflat ca unii percep fotoliul rulant ca pe o “tragedie” in viata unui om, in timp ce alte persoane il gaseau comod si zaboveau minute in sir odihnindu-se in el, scriind cuvinte incurajatoare la adresa tinerilor cu dizabilitati.

Iata cateva dintre opinii:

Doar o experienta de asemenea intensitate te poate face sa intelegi prin ce trec persoanele cu asemenea dificultati. E foarte important sa ne privim ca egali si sa realizam ca sunt mai puternici decat noi. (Styx)

Sentimentul de neputinta m-a coplesit total, iar niste oameni cu suflete si vointa de fier indura incapacitatea de a se putea deplasa in conditii normale (Ana-Maria Focsaneanu)

Deprimare! Acesta este sentimentul care m-a coplesit din primul moment in care m-am asezat in fotoliu rulant (Larisa Padurariu)

Spre rusinea mea, m-am bucurat ca stiam ca imediat ma voi ridica si voi merge. Oamenii cu dificultati de deplasare sunt niste eroi si sunt convinsa ca Dumnezeu le rasplateste nevointa. (Dorina Rata)

Este foarte greu pentru aceste persoane, insa sunt optimiste in gandire. Inteleg aceste sentiment desi nu am fost niciodata in aceasta postura. Intelegere si rabdare pentru aceste persoane. (Mihaela)

Este un sentiment groaznic sa nu poti sa mergi, sa alergi, sa te bucuri de intrecerile sportive. Va doresc succes in strangerea de fonduri pentru copiii aflati in imposibilitatea de a merge. (Tronciu Loredana).

Fotoliul mi-a dat mai multa incredere in mine, multa libertate si independenta (Constantin Agafitei)

Toti suntem la fel, fie ca putem sau nu alerga. (Colac Mihai)

Simt ca odata si odata voi fi (batran si bolnav) si eu in fotoliul rulant. (Radu Cajvaneanu – Europe Direct)

Felicitari reprezentantilor Asociatiei IHTIS pentru initiativa acestei actiuni „Un minut in fotoliul rulant” si mult succes in proiectele viitoare! Cu drag, Catalina Constantinovici – Vis de Artist Botosani.

Pentru momentul artistic, Asociatia IHTIS a fost reprezentanta de Alexandru Cozaciuc, care a fost rasplatit cu multe aprecieri, aplauze dar si cu o iconita din partea Fundatiei Stefan Luchian.

Multumiri Dlui Marius Petrescu pentru clipurile realizate …

Aprecieri organizatorilor: Asociatia B-Right Media, in parteneriat cu Fundatia Estuar – Filiala Botosani si Asociatia Culturala Vis de Artist!

1. Pentru mine sunteti niste modele, iar prietenia care ne leaga ma onoreaza. Sunteti speciali, frumosi si luminosi. Cine nu stie cata dragoste este intr-o imbratisare, sa inceapa cu oamenii de la Ihtis!
    Cu mare drag!

2. Sentimentul este reciproc, inca din anul 2006. Cand mai nimeni nu stia despre noi ca existam, ne-ati indemnat sa facem primul pas in mass-media. Exigenta si perseverenta ne ajuta sa mergem mai departe pe drumul descris atunci. Va imbratisam.

3. Va multumim din suflet pentru aprecieri. Si inca o data multumiri pentru ca ati venit alaturi de noi la acest eveniment, ne-a onorat sa va avem printre participanti. – Raluca Balascau (Asociatia B-Right Media)

4. […] “Mai am putin si o sa ajung si eu la situatia asta.Urasc intrebarea “Ce faci?”…de parca chiar ti-ar pasa.M-am saturat de oameni care se baga neinvitati in viata ta,isi dau cu parerea desi nu le-ai cerut-o si se comporta de parca chiar te-ar cunoaste…[…]“ ================================================================== [3]==>> Pe blogul asociatiei “IHTIS” putem citi despre: “IHTIS la targul societatii civile botosanene” […]