Aceeasi lucrare in opinia poetului NICU ANTON – O noua RECENZIE

Octombrie 21, 2011 la 2:01 pm | Publicat în CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, Cum ne vad ceilalti, Proiecte IHTIS | Lasă un comentariu

DL. NICU ANTON

Fiecare om, fiecare individ, are propria unitate de măsură a vieţii.
Da. O să întrebaţi dacă omul sau individul nu sunt una şi aceiaşi persoană. Dacă afirmaţia mea nu este una pleonastică. Nu, nu este o formulare pleonastică şi asta pentru că NU întotdeauna individul are măsura calităţilor necesare unui om.
Cum poate fi măsurată omenia? Dacă poate fi măsurată omenia… Cu siguranţă, nu cu valoarea materială a individului, nu cu averea sa, nu cu bogăţia pe care o afişează tot mai des, uneori strident şi ostentativ.
Auzim zi de zi: „Ai văzut ce maşină am?”, „Ai văzut casa mea cât de mare şi frumoasă e?”… Însă auzim foarte rar oameni care se pot lăuda cu sufletul şi bunăvoinţa lor.
Într-adevăr, trăim momente grele pentru omenire şi NU din cauza „crizei mondiale” sau a dependenţei celor şapte miliarde de indivizi care populează planeta de „ban” ca instrument de măsură a valorii ci, mai degrabă, de lipsa unor oameni care să îşi arate bucuria şi liniştea interioară a sufletului lor.

Albert Camus spunea: „omul este singura creatură care refuză să fie ceea ce este”.

Cu siguranţă, viitorul nostru este legat de credinţa şi dragostea faţă de Dumnezeu şi de semenii noştri, NU de „avariţia şi egoismul omului de azi”.
Avem alături de noi un om clădit pe calităţile omului de care are nevoie ziua de mâine, care mă surprinde – în primul rând – prin ambiţia de a oferi dragostea ei, sperând ca lumea să o accepte. Oferă atât de mult, pentru atât.de puţin…
Cred că atunci când trecem pe lângă cei aflaţi în această situaţie, e bine să le spunem un ALTFEL de „multumesc”. Vom fi mult mai politicoşi şi utili cu un fleac… Bună ziua, nu ajunge.
Referitor la această publicaţie (spun sincer că nu-i voi mai ceda niciodată cuvântul Dlui Drescanu din simplu motiv că ori îmi fură ideile, ori gândim pe aceeaşi lungime de undă şi după domnia lui nu mai am de spus prea multe), aş completa comentariile cu opinia că această publicaţie este mai mult o revistă, prin însumarea articolelor autorilor şi, dacă este posibil, următoarea publicaţie să aibă inserate mai multe fotografii din activităţile asociaţiei.

Articolele semnatarilor fac această carte / revistă un ghid al oamenilor care au rămas restanţieri la două capitole: DRAGOSTE şi RESPONSABILITATE.

Poet NICU ANTON – Cenaclul EDITOR din Dorohoi