TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI – un festival al bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului.

Octombrie 31, 2011 la 9:24 am | Publicat în CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, FESTIVAL DE COLINDE | 4 comentarii

„Aceea ce i-a făcut pe Magi să plece din ţara lor şi să facă un drum atât de lung, a  fost steaua şi lumina pusă de Dumnezeu în sufletul lor… Nimic din cele văzute de ei nu era strălucitor şi mare, ci o iesle, o colibă şi o Mamă săracă, ca să se vadă descoperită filozofia magilor, ca să se cunoască cum că n-au venit la Hristos ca la simplu om, ci ca la Dumnezeu şi binefăcător. De aceea nu i-a smintit nimic din cele văzute, ci I s-au închinat şi I-au adus daruri, lipsite de toată greutatea legii iudaice; nu I-au jertfit oi şi viţei, ci daruri care erau aproape de filozofia Bisericii noastre, adică: credinţă, ascultare şi dragoste”. (Sfântul Ioan Gură de Aur – Omilia a 6-a la Evanghelia după Matei)

TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI – festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului – reprezintă cel de-al treilea eveniment public din cadrul Proiectului CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE. În vederea bunei desfăşurări a acestui eveniment aflat în pregătire, vă rugăm să vă încadraţi în următoarele cerinţe:
– Pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde şi datini ortodoxe de Crăciun;
– Participanţii cu şi fără dizabilităţi pot avea vârste cuprinse între 8 şi 25 ani;
– Fiecare participant individual sau grup de colindători trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină specifică zonei reprezentate;
– Grupul de colindători poate fi alcătuit din maximum 10 persoane.
– Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 12 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului;
– Ţinuta propusă este costumul popular. excepţie făcând instituţiile sociale, şcolare sau culturale care au o ţinuta specifică, reprezentativă, grupului de participanti.

Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea, interpretarea.

Vă rugăm să trimiteţi până vineri, 18 noiembrie 2011, prin mail michi_mihaescu@yahoo.com,  următoarele informaţii:
• Numele concurentului sau grupului de colindător şi vârsta avută;
• Numărul de participanţi (maxim 10 / grup);
• Repertoriul
• Minutajul;
• Numele profesorului instructor;
• Date de contact – mail/tel.

Pentru a vă uşura forma de înscriere, puteţi folosi acest Formular de inscriere in Festival.

Dacă până acum acţiunile Proiectului CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE nu au necesitat cunoaşterea cu mult înainte a participanţilor, Festivalul de Colinde şi Datini Ortodoxe care urmează, impune o formă mai amănunţită de cunoaştere îndeosebi a numărului şi vârstei colindătorilor, pentru a şti cu exactitate pentru ce categorii de vârstă vom achiziţiona premiile şi darurile ce se vor oferi.

Mihaela Mihăescu

1. O pasare Colibri tot aducea apa în cioc, într-o pădure în care izbucnise incendiul. Asta în timp ce toate celelalte animale, înnebunite de spaima, fugeau care încotro, pe unde nimereau.
    Pasarea Colibri continua sa aducă apa cu ciocul.
    Un tigru, conștient de zădărnicia demersului, i-a atras atenția: „Ești nebuna? Tu crezi ca poți sa stingi focul asta imens, cu stropul de apa pe care-l aduci tu?”.
    Pasarea Colibri i-a răspuns: „Eu îmi fac partea mea”…
    Michi…trebuie doar ca tu sa îți faci partea ta…alții vor face partea lor, iar împreună vom contribui fiecare la festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Nașterea Mântuitorului.

2. „Eu îmi fac partea mea…., altii vor face partea lor…” – mesajul bine ascuns in titlul Proiectului „Ce pot face EU pentru comunitate” a fost astazi descoperit printr-o istorioara cum nu se poate mai potrivita si profunda. „Nebunia” savarsirii faptelor firesti, poate deveni in timp normalitate, iar zadarnicia incercarilor de acum ne va ajuta sa ne definim pe noi insine asupra a ceea ce dorim sa fim azi, maine si-n vremurile ce vor sa vina… cu siguranta: „Pasari Colibri”.
    Multumiri tuturor acelora care picura stropii faptelor personale pentru bunul mers al acestui proiect.