IMNUL ASOCIATIEI IHTIS – sensibilitate, toleranta, inaltare spirituala

Noiembrie 4, 2011 la 2:53 pm | Postat in CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, Proiecte IHTIS | 1 comentariu

Parabola lingurilor”

Un învăţat, într-o discuţie – dacă pot să-i spun aşa – cu Dumnezeu, îl întreabă „Cum arată Raiul şi cum arată iadul?” Şi este dus respectivul într-un loc unde erau două uşi. Intrând pe prima uşă, vede nişte oameni foarte slabi, în ciuda faptului că aveau o oală mare cu mâncare şi nişte linguri foarte mari. Ei puteau lua din mâncare, dar când încercau să se alimenteze nu puteau să ducă lingura la gură. Şi-i spune Dumnezeu: „Aici este iadul”. În încăperea următoare, deschide uşa şi vede nişte oameni ce arătau foarte bine: aveau aceeaşi oală cu mâncare, la fel erau şi lingurile – foarte mari, dar ei au învăţat să-şi ducă lingura la gură unii altora…
Aşa arăta Raiul…

Este un lucru pe care noi trebuie să învăţăm să-l facem, referitor la persoanele care au nevoie de sprijin şi, abia atunci, probabil că ne vom simţi şi noi mult mai bine: când vom face lucrurile nu numai pentru propria persoană. Asta trebuie să-i învăţăm pe copiii din şcoală: sensibilitatea şi toleranţa.

Prin Imnul Asociaţiei IHTIS doresc să aduc lumina în sufletul oamenilor care îl vor asculta. Asta m-au învăţat profesorii mei, printre care: Domnul Marcel Dupu, care mi-a fost profesor timp de 20 de ani şi-mi este exemplu şi, Domnul Cojocaru Gheorghe  (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) , care mi-a fost şi dumnealui profesor de muzică la liceul pedagogic din Botoşani.

„Arta  (cum spuneau vechii greci) trebuie să te aducă la starea de „catharsis”, de înălţare spirituală”.

Deocamdata, compoziţia prezentată este e variantă brută, urmând a se inregistra curând cu Grupul VOCES, într-un studio profesional, la o altă calitate.

Toată aprecierea noastră o adresăm Dlui Profesor MIHAI PAUL CIPRIAN şi, prin domnia sa, Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi – Partener în Proiect.

Mihaela Mihăescu

1 comentariu »

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare: