Voluntari Zile si Nopti, un eveniment de recunoastere si apreciere a voluntariatului botosanean

Noiembrie 26, 2011 la 4:54 pm | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Integrare sociala, Invata sa ma accepti!, Resursa in societate | Lasă un comentariu

Vineri, 24 noiembrie, la Teatrul “Mihai Eminescu” – Sala de Marmură, a avut loc începând cu orele 19:00 Seara Voluntarilor Botoşăneni – Ediţia a –II-a, eveniment de recunoaştere şi apreciere a eforturilor voluntarilor care, fără a primi vreo recompensă materială, îşi oferă timpul şi experienţa în slujba comunităţii.

Munca a peste 200 de voluntari a fost premiată cu diplome de recunoştinţă pentru timpul acordat şi munca depusă în cadrul organizaţiilor din care fac parte. Evenimentul aflat deja la ediţia a II-a, a fost organizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST), în parteneriat cu B-Right Media, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Botoşani şi alţii.

Cred că începând cu anii ’90 voluntariatul din Botoşani a continuat de altfel sub altă formă faţă de ceea ce era până în 1989, evoluând şi luând amploare şi sunt fericit într-un fel să vă spun că în 1997, Botoşaniul alături de Cluj a fost inclus într-un proiect PHARE al Comisiei Europene pe care s-au creat primele două centre de voluntariat în România şi pentru asta cred că Botoşaniul merită aplauze”, a mărturisit Dl Radu Humelnicu, director al DJST.

Voluntarii nominalizaţi au primit în cadrul evenimentului diplome de apreciere pentru activităţile demarate pe parcursul anului 2011. Din partea Asociaţiei IHTIS au fost nominalizaţi cei mai tineri dintre voluntari: AMALIA PETRESCU şi COSMIN VATAMANU, însă, a fost precizat în faţa tuturor celor prezenţi faptul că: „TOŢI dorohoienii care pe parcursul anului 2011 au susţinut Proiectul „CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE”, merită recunoaşterea de voluntari ai anului şi toate mulţumirile noastre”.

O parte dintre elevii prezenţi la Târg au plecat de la standul IHTIS cu broşura recent editată „AUTO-REPREZENTAREA, FACTOR ESENŢIAL AL INTEGRĂRII” şi calendarul Campaniei 2012 „EXERCIŢIU DE SOLIDARITATE”. Acestea au suplinit oarecum dificultatea de comunicare verbala in faţa a sute de copii şi tineri. O prezentare video – pe viitor – va fi avuta în vedere…

Târgul de Voluntariat a însemnat pentru IHTIS o oportunitate de a fi cunoscuti de catre cei cu adevarat interesati. Prezenţa unui reprezentant DJST la Festivalul de Colinde IHTIS şi înscrierea unui grup de elevi de la Colegiul Grigore Ghica din Dorohoi, pot deveni curând posibile rezultate ale Asociaţiei IHTIS urmare participarii la acest eveniment.

Participarea Asociaţiei IHTIS la eveniment a fost posibilă datorită B-RIGHT MEDIA care ne-a asigurat cazarea o noapte la Hotel EUROPA.

Multumiri organizatorilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat.

Mihaela Mihăescu