Comunitatea dorohoiana IHTIS la Festivalul Magilor

Decembrie 11, 2011 la 6:44 am | Publicat în CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, FESTIVAL DE COLINDE, Proiecte IHTIS | 2 comentarii

Daca de-a lungul unui an, avem obligatia ca prin activitatile Asociatiei IHTIS sa ne indreptam atentia DOAR spre crearea cadrului prielnic integrarii sociale a beneficiarilor cu dizabilitati fizice severe – avand IQ normal (scopul IHTIS), Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe incearca sa reuneasca pentru o zi diverse tipuri de dizabilitati, considerand ca fiecare copil defavorizat provenit din familie sau scoala / centru social, trebuie ajutat sa-si promoveze si valorifice talentul, oferind totodata aceleasi sanse si copiilor / tinerilor fara dizabilitati. Asa percepem noi, la IHTIS, integrarea sociala reala.

Rugaciunea de Binecuvantare din debutul programului a fost facuta de Pr. BOGDAN COJOLEANCA.

In deschidere au evoluat: Grupul VOCES, Codruta BARARIU si elevii Clubului Copiilor din Dorohoi.

Prima editie a Festivalului-concurs de Colinde si Datini Ortodoxe „TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” a dovedit in acest an ca diferentele intre copiii cu si fara dizabilitati pot fi cuantificate prin punctaje de cateva zecimi, dand juriului o misiune extrem de grea atunci cand abilitatea personala este adusa in prim plan – un aspect inedit pentru intreaga comunitate.

Dna ANGELA PAVELIUC OLARIU – desemnata Presedinte al Juriului, Dna VALUTA MURARIU, Dna DOINITA DUPU, Dna DANIELA SPINOSU, Dl. CORNELIU DRESCANU, Dl. DORIN BIRTA (Dna GEORGIANA GUSULEI neonorandu-ne cu prezenta) au avut o misiune extrem de grea: evaluarea si premierea aptitudinilor muzicale ale participanţiolor cu şi fără  dizabilităţi, domniile lor dand valoare acestui festival prin intelegerea deplina a scopului si mesajului acestei actiuni.

Iata CLASAMENTUL si PUNCTAJUL FINAL:

TROFEUL FESTIVALULUI – ROXANA POIANA din Iasi – 49,80 puncte.

PREMIUL I – „GRUPUL MAGILOR” – 48,82 puncte.

PREMIUL II – MIHAITA ENACHE – Botosani – 48.75 puncte.

PREMIUL III – ALIN si DANIEL MOTOC – 48,66 puncte.

PREMIUL DE POPULARITATE – GRUPUL FOLCLORIC „FLORILE BUCOVINEI” – 48,65 puncte.

MENTIUNE 1 – COLINDATORII HUMORENI – 48,59 puncte.

MENTIUNE 2 – ANDREI KRUPACZ – 48,49 puncte.

MENTIUNE 3  MARIAN DAFIN – 48.32 puncte si 7 DIPLOME DE PARTICIPARE pentru – DANIELA ANCHIDIN si ANDREI KRUPACZ – 47.82 puncte; CLAUDIA si ANDREI TILIA – 47.15 puncte; ANDREEA AIRINEI – 45.66 puncte; ALEXANDRU, ANDREI si DENISA COZACIUC – 45.33 puncte; CLOPOTEII IERNII – 44.98 puncte; VOINICEII – 44.49 puncte; MARIOARA BORCAN – 43.65 puncte.

Elevii Seminarului Liceal „SF. IOAN IACOB” din Dorohoi au sustinut in pauza un impresionant recital de colinde.

Un modest semn de solidaritate cu ALEXANDRA GROZA, o fetita de 7 ani din Dorohoi, bolnava de leucemie, a fost manifestat prin organizarea unei licitatii de obiecte, suma stransa astfel in sprijinul Campaniei „VREAU SA TRAIESC” fiind de 276 RON. MULTUMIRI SINCERE TUTUROR SUSTINATORILOR acestei initiative!

Pentru inca o zi, „DOROHOIENII DE NOTA 10” au fost alaturi de IHTIS. Pentru inca o zi NORMALITATEA a iesit in evidenta, ajutandu-ne sa evaluam abilitatea de a trai frumos intr-o comunitate a tuturor. Grupului binecunoscut de  sustinatori ai Asociatiei IHTIS s-a alaturat un alt voluntar deosebit: Dl. LUCIAN MURAREANU care, alaturi de Dl DORIN BIRTA au realizat banner-ul si afisul festivalului.

Ne-am despartit luandu-ne RAMAS BUN doar pentru o bine meritata odihna de Sarbatoarea pe care Magii ne-au vestit-o.

Proiectul „”CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE” a luat in urma cu scurt timp sfarsit, insa COMUNITATEA SUNTEM NOI si o vom cladi in viitor pe temelia pe care impreuna am realizat-o.

Luni, 12 decembrie, prezenta Asociatiei IHTIS la Gala Proiectelor de Voluntariat printre proiectele finaliste, se datoreaza tuturor acelora care in perioada august-decembrie 2011 au renuntat la prioritatile personale in beneficiul copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

Multumiri sincere si recunostinta deplina tuturor.

1. […] Festivalul va avea loc în decembrie deci ar fi timp ca să strângem ceva. Iată câteva fotografii și cuvinte despre ediția de anul trecut https://asociatia-ihtis.ro/2011/12/11/comunitatea-dorohoiana-ihtis-la-festivalul-magilor/ […]