Libertatea are un pret …

Aprilie 4, 2012 la 8:20 am | Publicat în Anunt important, Invata sa ma accepti!, LUMEA IN CARE TRAIESC, Proiecte IHTIS, Si tu poti!, Viata in fotoliul rulant | Lasă un comentariu

De cele mai multe ori, fie cunoaştem oameni cu diverse complexe şi implicit au o stimă de sine scăzută, fie oameni care se cred adevărati campioni, fără însă a fi cazul. Negâsindu-şi locul în comunitate, se simt sau se consideră „discriminaţi”. Nu este aşa. Adevărata discriminare are loc atunci când ceea ce poate deveni o persoană, prin potenţialul său restant, este subapreciat sau ignorat conştient de către cei din jur.

Rareori se întâmplă să întâlnim persoane cu o stimă de sine echilibrată… O tânără cu dizabilităţi fizice severe – acum doctor în fizică – afirmă într-un interviu: “Libertatea are un preţ, care nu este întotdeauna uşor de plătit: persoana cu dizabilităţi trebuie să-şi dovedească potenţialul, să arate că aduce o contribuţie importantă comunităţii în care trăieşte, că nu este un „cerşetor”, un „întreţinut”. Sunt foarte multe lucruri pe care NU le poţi face. Însă ceea ce poţi face, fă foarte bine, mai bine decât ceilalţi! După un Masterat în Biofizică la Facultatea de Fizică, Universitatea București, m-am angajat inițial ca asistent de cercetare la Institutul de Biochimie, unde am făcut și stagiul doctoral. Din 2005 sunt Doctor în Fizică, obținând mențiunea Cum laude. În același an am plecat la un stagiu postdoctoral la National Institutes of Health, Bethesda, Statele Unite, care a durat 5 ani…”.  Continuarea pe: http://dorohoinews.ro/social-747-IHTIS–Libertatea-are-un-pre%C5%A3–ceea-ce-po%C5%A3i-face,-f%C4%83-foarte-bine,-mai-bine-dec%C3%A2t-ceilal%C5%A3i!-.html.