CHESTIONAR: A FI SPECIAL ESTE DARUL UMANITATII

Mai 11, 2012 la 11:21 am | Publicat în Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS, SONDAJ IHTIS | Lasă un comentariu
Etichete:

O particica a Proiectului “Solidaritate fara Varsta”, desfasurat pe intreg parcursul anului 2012, este Chestionarul gandit de dra psiholog Madalina Mihai – voluntar IHTIS, intitulat sugestiv: « A fi special este darul umanitatii ».

Prin cele 12 puncte, chestionarul isi propune sa „vorbeasca” despre oamenii speciali, cu un nivel intelectual adecvat si sanatos.
Scopul chestionarului este acela de a putea constientiza faptul ca integrarea persoanelor cu „nevoi speciale” asigura atat sanatatea lor psiho-sociala, cat si o vietuire utila in mijlocul comunitatii, prin varietatea abilitatilor si a talentelor de care semenii cu dizabilitati dau de multe ori dovada.

Asociatia IHTIS si-a propus sa adune 365 de opinii intr-un „Calendar 2013”, care prin fiecare fila desprinsa sa genereze zilnic o clipa de cugetare asupra perceptiei „darului de a fi special”.

Asadar, adresez tuturor rugamintea sa raspunda sincer urmatoarelor intrebari intrucat, in functie de acest aspect, se pot crea treptat premisele implinirii obiectivului propus.
Raspunsurile primite pana acum din partea participantilor la actiunea din 5 Mai, sunt pline de sentimentele sincere ale adolescentilor care descriu lumea asa cum si-ar dori-o fiecare sa fie: responsabila, toleranta, dreapta

INTREBARI:

1. Ce inseamna pentru dv o persoana cu „nevoi speciale”?|
  2. Ati intrat vreodata in dialog cu o persoana cu „nevoi speciale”?
  3. Cum puteti caracteriza aceste persoane?
  4. Care credeti ca este semnificatia prezentei lor in societate?
  5. Considerati ca persoana cu „nevoi speciale” merita a fi integrata activ in comunitate?
  6. Cum credeti ca se poate realiza acest aspect?
  7. Care credeti ca sunt dezavantajele excluderii persoanelor cu „nevoi speciale” din mediile socio-culturale?
  8. Pentru un moment, imaginati-va ca sunteti o persoana cu o dizabilitate motorie, in sensul ca nu va puteti deplasa pe picioare. Ce ati vrea ca lumea sa inteleaga despre dv?
  9. Ce ati putea face concret in vederea integrarii „persoanelor cu nevoi speciale”?
  10. Care sunt motivele pentru care aceste persoane ar trebui sa aiba posibilitatea egalitatii la variatele oportunitati oferite de lumea incojuratoare?
  11. Ce puteti concluziona despre Proiectul ”Solidaritate fără Vârstă”?
  12. Aveti un motto preferat care sa va insoteasca raspunsurile in fila calendarului ce urmeaza a fi creat?

Cu multumiri,