Tineretul din Romania in miscare – intalnire organizata de DJST Botosani

Mai 31, 2012 la 9:52 am | Publicat în Integrare sociala, LUMEA IN CARE TRAIESC, Problemele noastre | 1 comentariu

Ieri, 30 mai 2012, DJST Botosani a organizat intr-un cadru festiv o intalnire intre toti factorii – institutii si asociatii – implicati pe parcursul lunii Mai in cadrul Proiectului „Tineretul din Romania in Miscare”.

Au fost prezentate succint concluziile desprinse urmare evaluarii raspunsurilor elevilor chestionati din Judetul Botosani, acordandu-se totodata celor prezenti sansa promovarii proiectelor aflate in derulare, precum si semnalarea problemelor existente.

Despre latura sociala si cea culturala a Asociatiei IHTIS cuvintele nu au fost prea numeroase, lucrarea „Auto-reprezentarea – factor esential al integrarii” fiind diseminata participantilor. Ceea ce s-a subliniat in mod deosebit din partea Asociatiei IHTIS, a fost lipsa reprezentantilor Scolilor Speciale ale Judetului Botosani din toate actiunile destinate integrarii sociale a elevilor cu dizabilitati. Din acest motiv, contactele cu scolile speciale, precum si oportunitatea organizarii unei discutii care sa desfiinteze reticenta celor direct responsabili in procesul integrarii sociale a elevilor institutionalizati, vor fi avute in vedere in viitorul apropiat.

Ganduri sincere de recunostinta adresate organizatorilor – Dlui Dir. Constantin Humelnicu si Dnei Cornelia Paicu – pentru rabdarea, intelegerea si atentia acordata.

1 comentariu »