Biblioteca Vie – actiune organizata de ART Fusion în cadrul evenimentului „Grădina cu Artiști”

Iulie 2, 2012 la 1:23 pm | Publicat în PLEDOARIE PENTRU AUTONOMIE | Lasă un comentariu

În mijlocul aglomerației urbane este nevoie de un spațiu de relaxare accesibil tuturor, un spațiu dedicat creativității și artei. Ieri, 1 iulie 2012, în Parcul Grădina Icoanei din Bucureşti, evenimentul “Grădina cu artiști” a avut ca scop promovarea tinerilor artişti, dezvoltarea creativităţii personale şi totodată interacţiunea artiştilor cu publicul iubitor de artă şi de frumos.

Cu aceasta ocazie, echipa ART FUSION a lansat tuturor invitatia de a fi cititori în Biblioteca Vie, locul unde cărțile pot vorbi – un act de comunicare, socializare şi eliminare a propriilor prejudecăți și stereotipuri faţă de alți oameni.

Întrucât oamenii ezită să intre în dialog cu o persoană cu dizabilități, Biblioteca Vie reprezintă un bun prilej de a face auzit glasul tuturor semenilor.

În postură de Carte, al cărui titlu a fost „A fi special este darul umanitatii”, mi-am propus să vorbesc despre oamenii cu un nivel intelectual adecvat şi sănătos, conştientizând faptul că integrarea socială a persoanelor cu nevoi speciale asigură atât sănătatea lor psiho-socială, cât şi o vieţuire utilă în mijlocul comunităţii, prin varietatea abilităţilor şi a talentelor de care dau dovadă.

Dialogul purtat cu cititorii, a demontat multe dintre prejudecățile existente, mai ales, prin cartea daruită fiecăruia la despărțire, intitulată: „Auto-reprezentarea – Factor esențial al integrării” – un manifest al strădaniei de a arăta ceea ce au persoanele cu deficiențe fizice de oferit fără a cere în schimb decât: libertatea de a se auto-reprezenta și buna-voință de a fi ascultate.