Disperarea unui parinte dorohoian – DAN BRAHA

Septembrie 9, 2012 la 2:35 pm | Publicat în Invata sa ma accepti!, Problemele noastre | 3 comentarii

Invatati-ma, va rog frumos, unde sa ma adresez pentru dreptul copilului meu…
Ma numesc Dan Braha, locuiesc in Dorohoi si am un copil in varsta de 3 ani, diagnosticat cu: Rubeola congenitala, operat la ambii ochi de glaucom si cataracta congenitala (afakie operatorie, nevazator); Encefalopatie cronica infantila (nu vorbeste, nu merge); Probleme la inima si ficat.

Fiul meu, Andrei Braha, in varsta de 3 ani, are Certificat Medical de Handicap Gradul I Grav si, comform legii (448\2006 legea persoanelor cu handicap cu modificarile si actualizarile ei), el are drept la insotitor. M-am adresat Directiei de Asistenta Sociala Dorohoi pentru a o angaja pe sotia mea ca Asistent Personal. Am fost si in audienta si mi s-a spus ca: “Nu exista cadrul legal pentru o noua angajare, intrucat ar trebui sa plece 7 bugetari din sistem ca sa se angajeze unul“.

Ceea ce trebuie sa atraga atentia in mod deosebit este revolta personala, extrema, a tatalui:

“Nu mai stiu ce sa fac: sa imi abandonez copilul intr-un camin?”

Calea mentionata NU este de dorit. Andrei este un copil ingrijit, tratat, scos din casa, cu care familia incearca tot ce este firesc pentru a-i fi treptat putin mai bine. Solicitarea dlui Dan Braha trebuie analizata si solutionata corespunzator. Cu siguranta, SE POATE!

O noua situatie sociala, un nou strigat de ajutor, o alta incercare de a faptui impreuna tot ce ne sta in putere, pentru un copil nascut cu acelasi drept ca toti ceilalti – DREPTUL LA VIATA – drept ce impune in cazul de fata existenta permanenta in preajma lui Andrei a mamei, ca si Asistent Personal.

1. Vedem si auzim de parinti care isi abandoneaza copiii pe unde apuca. Sunt gasiti de catre autoritati si rugati cu cerul si cu pamantul sa si ia copilul inapoi, li se ofera facilitati etc. Cand parintii unui copil cu probleme reale isi doresc sa faca ceva pentru micut autaritatile spun „Nu avem cum sa va ajutam”. Care i logica, unde i legea, unde i dreptatea? Ce se intampla in tara asta, printre ce fel de oameni traim?