Despre Dreptul la Educatie Scolara…

Septembrie 14, 2012 la 8:12 am | Postat in Anunt important, Informatii utile, Invata sa ma accepti!, Problemele noastre, Si tu poti! | Lasă un comentariu

Din păcate, există în privinţa şcolarizării copiilor cu dizabilităţi greşita mentalitate exprimată prin întrebarea “La ce-i va folosi?” Răspunsul vine în timp, iar povestea lui Ionuţ Bogdan Apetrea din Botoşani este sugestivă. La maturitate, a conştientizat că lipsa şcolarizării, a unei Diplome, îl ţine departe de lumea activă. În acest an clopoţelul va suna şi pentru el, o izbândă ce ar fi putut fi trăită la vârsta copilăriei. Se poate observa o majoră diferenţă între copiii cu deficienţe şcolarizaţi şi cei frustraţi de acest drept. Factorul decisiv este familia, asistentul personal, care trebuie să considere Dreptul la Educaţie la fel de… sau chiar mai preţios decât toate celelalte la un loc.

Mihaela Mihăescu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare: